X

Gherasimov, la Kiev: Parcursul european este singura cale de a readuce pacea și liniștea în regiune

Gherasimov, la Kiev: Parcursul european este singura cale de a readuce pacea și liniștea în regiune

Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, aflată în vizită de lucru la Kiev, a depus flori în memoria ucrainenilor care au murit pe câmpul de luptă, în contextul marcării astăzi a Zilei Statalității Ucrainei.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Cristina Gherasimov subliniază că rezistența Ucrainei înseamnă securitate și pace și pentru Moldova, potrivit voceabasarabiei.md.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Al treilea an consecutiv, Ucraina marchează Ziua Statalității sale pe fundalul unui război devastator, pornit de un regim care vrea să le răpească generațiilor de azi și de mâine libertatea de a-și decide soarta. De 873 de zile ucrainenii își apără patria cu arma în mână. Lupta lor este o remarcabilă lecție de demnitate pentru toți cei care prețuim viața, pacea și libertatea. O lecție transmisă din tată în fiu și care vine de la strămoșii pe care Ucraina îi onorează în această zi de sărbătoare. Pentru o țară aflată în război, statalitatea nu este un simplu cuvânt, iar pierderea ei este mai mult decât pierderea unor teritorii – e renunțarea la însăși esența acestui popor”, a scris Cristina Gherasimov.

Totodată, viceprim-ministra pentru integrare europeană a menționat că „agresiunii rusești vom putea răspunde împreună alături de democrațiile de pe întregul continent european”.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Astăzi, aflându-mă în vizită de lucru la Kyiv, am ținut să aduc un omagiu sacrificiului poporului ucrainean, care rezistă în fața ororilor unui război care era de neimaginat în secolul 21. Rezistența Ucrainei înseamnă securitate și pace și pentru Moldova. Nu vom putea răspunde agresiunii brutale rusești decât împreună, alături de democrațiile de pe întregul continent european. Iar parcursul european, pe care am pornit ferm, este singura cale de a readuce pacea și liniștea în regiune. O pace care să ne asigure prosperitatea la care aspirăm și șansa de a ne dezvolta ca state suverane libere și independente. State care să trăiască în bună înțelegere”, a mai scris Gherasimov.

Tags: Gherasimovkiev
Politică