Gheţarii din Noua Zeelandă au căpătat o nuanţă maronie din cauza incendiilor din Australia

Publicat:

– Fumul degajat de incendiile de vegetaţie din Australia a ajuns în Noua Zeelandă, situată la o distanţă de câteva mii de kilometri, iar gheţarii, care de obicei au culoarea albă, au prins o nuanţă caramel, potrivit serviciilor de meteorologie şi relatărilor de pe reţelele de socializare, informează AFP, scrie agerpres.

Prezenţa fumului, însoţit de un miros înţepător, a fost remarcată pentru prima dată în această zonă miercuri dimineaţă. În anumite regiuni, soarele a fost văzut sub forma unui glob roşu sau auriu, în funcţie de grosimea norului toxic.


Citește și : Pompeo susţine că nu doreşte să candideze pentru un loc în Senatul SUA

“Putem vedea foarte clar fumul care a parcurs circa 2.000 de kilometri traversând Marea Tasmaniei”, a precizat pe Twitter serviciul neo-zeelandez pentru previziuni meteo.

“În cele mai afectate regiuni, vizibilitatea este slabă, de 10 kilometri”, potrivit aceleiaşi surse.

“Putem simţi într-adevăr miros de ars aici, la Christchurch”, un oraş situat pe coasta Insulei de Sud a Noii Zeelande”, a scris pe Twitter o internaută care foloseşte numele Miss Roho.

O altă femeie, al cărei nume de utilizator este Rachel, a publicat o fotografie cu gheţarul Franz Josef, situat la mai bine de 2.000 de kilometri, a cărui culoare alb imaculat a prins o tentă de maroniu.

“Lângă gheţarul Franz Josef. Zăpada ‘caramelizată’ este cauzată de praful provenit de la incendiile de vegetaţie”, a scris aceasta miercuri.

Citește și : Autorităţile turce au arestat 5 irakieni suspectaţi de pregătirea unui atentat în noaptea de Revelion

Actorul neo-zeelandez Jemaine Clement a publicat o fotografie cu soarele asemănător unui disc auriu.

“Pe toată întinderea Noii Zeelande, fumul de la incendiile australiene ne oferă acest soare straniu”, a comentat actorul.

Australia se confruntă din septembrie cu incendii violente. Focarele au fost intensificate marţi, în sud-estul continentului, de condiţiile meteorologice favorabile propagării flăcărilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.