Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, ales Mare Maestru pe viaţă al Ordinului Suveran de Malta

Publicat:

Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, care îndeplinea până în prezent funcţia de Locotenent al Marelui Maestru, fost ales miercuri Mare Maestru pe viaţă al Ordinului Suveran de Malta, după ce predecesorul său a fost constrâns să demisioneze în 2017, la cererea papei, în urma unei grave crize interne, informează AFP, potrivit agerpres.

În vârstă de 74 de ani, acest nobil italian s-a aflat în fruntea Ordinului din aprilie 2017, când a fost ales pentru un mandat de un an cu misiunea de a adopta o reformă sprijinită de papă, dar care nu a fost finalizată până în acest moment.


Citește și : Suedia : Verdictul în cazul atacatorului de la Stockhol, anunţat la 7 iunie

Fra’ Giacomo, specialist în istoria artei medievale şi profesor de greacă veche, a devenit cel de-al 80-lea Mare Maestru în cele nouă secole de existenţă a Ordinului.

Procedura de alegere a avut loc în Villa Magistrale, construită pe colina Aventin din Roma, care aparţine Ordinul Suveran de Malta de la sfârşitul secolului al XIV-lea şi se bucură de un statut de drept extrateritorial.

Un număr de 57 de electori au fost selecţionaţi pentru a lua parte la acest vot, printre care, pentru prima dată în istoria ordinului, şi două femei, preşedinte de asociaţii naţionale.

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta, fondat la Ierusalim şi recunoscut de papă în 1113, este, în acelaşi timp, un stat fără teritoriu cu sediul la Roma, un ordin religios şi o puternică organizaţie de caritate.

Din Ordin, fac parte în prezent 13.500 de cavaleri, dintre care 56 preoţi, care pun în aplicare acţiuni de ospitalitate şi umanitare cu ajutorul a 100.000 de angajaţi şi voluntari prezenţi în 120 de ţări.

Dintre aceştia, doar cei care au depus jurământul de castitate, sărăcie şi supunere pot deveni Mare Maestru. Un alt criteriu reduce drastic numărul celor eligibili: originea nobiliară. În Italia, spre exemplu, cavalerii trebuie să facă dovada a 450 de ani de istorie aristocratică.

Printre cei 56 de cavaleri care aparţin primei clase, doar 12 au un arbore genealogic potrivit. Un delegat din partea papei le-a cerut cavalerilor să ia în considerare o reformă constituţională, pentru a elimina în special această obligaţie demodată de a avea origini nobile, dar cererea nu a avut efect până în prezent.

Citește și : Aproape 20 de miliarde de euro este prevăzută pentru Apărarea europeană în proiectul de buget pentru perioada 2021-2027

Precedentul Mare Maestru al Cavalerilor de Malta, Matthew Festing, a fost demis de papa Francisc în ianuarie 2017, întrucât a refuzat să devină subiectul unei anchete papale, demarată după ce a demis un adjunct de rang înalt.

Matthew Festing a intrat în conflict cu adjunctul lui deoarece în timpul mandatului său una dintre organizaţiile de caritate ale ordinului a distribuit prezervative în Myanmar. Acea iniţiativă a fost considerată una controversată, în contextul în care Biserica Catolică se opune măsurilor artificiale de controlare a naşterilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.