X

Ginerele lui Trump a ajuns la Ierusalim pentru a negocia pacea între israelieni şi palestinieni

Ginerele şi consilierul preşedintelui american Donald Trump, Jared Kushner, se află joi la Ierusalim, unde urmează să discute cu oficiali israelieni despre planul SUA pentru rezolvarea conflictului cu palestinienii, relatează AFP, potrivit agerpres.

Prezentarea acestui plan a fost întârziată din cauza alegerilor din Israel de la 9 aprilie, iar noile evoluţii interne din această ţară riscă să pună sub semnul întrebării publicarea sa.

Citeşte şi: Un vapor de agrement S-A SCUFUNDAT în Dunăre. Şapte pasageri sunt morţi, 19 sunt daţi dispăruţi! – FOTO/VIDEO

Kushner urmează să se întâlnească cu premierul Benjamin Netanyahu, însă niciun detaliu nu a fost dezvăluit privind programul.

O purtătoare de cuvânt a Ambasadei SUA a confirmat venirea sa după vizite succesive în Maroc şi Iordania.

Jared Kushner, însoţit de Jason Greenblatt, trimisul special al lui Trump pentru Orientul Mijlociu, precum şi de emisarul american pentru Iran, Brian Hook, este principalul arhitect al planului la care Casa Albă lucrează de mai multe luni asupra conflictului israeliano-palestinian.

Liderii palestinieni au transmis deja că ei resping planul, afirmând că demersurile preşedintelui american arată un parti-pris flagrant în favoarea Israelului.

În contextul incapacităţii lui Benjamin Netanyahu de a forma o coaliţie guvernamentală după alegerile din aprilie, Parlamentul israelian a votat miercuri seară propria disoluţie, la mai puţin de două luni după ce a fost ales, iar alegătorii vor fi din nou chemaţi la urne la 17 septembrie.

Citeşte şi: 21 de pelerini mexicani au murit într-un groaznic accident rutier – FOTO/VIDEO

Planul de pace al SUA ar putea fi considerat prea sensibil pentru a fi prezentat în timpul unei noi campanii electorale.

Casa Albă ar urma să prezinte la 25-26 iunie în Bahrein partea economică a planului.

Două ţări din Golf, Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită, puteri aliate ale SUA, şi-au anunţat participarea. În schimb, liderii palestinieni nu vor face deplasarea.

Tags: Benjamin NetanyahuBrian HookCasa AlbaDonald TrumpierusalimisraelJared KushnerJason GreenblattPalestinaSUA
Categorii: Știrile zilei