Ginerele lui Trump vorbeşte despre pacea din Orientul Mijlociu – VIDEO

Publicat:

Jared Kushner, consilierul şi ginerele preşedintelui american Donald Trump, a declarat marţi că viziunea sa privind soluţionarea conflictului din Orientul Mijlociu este “ocazia secolului” pentru palestinieni, subliniind că planul economic pe care îl propune este o “condiţie prealabilă” păcii, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

În deschiderea, la Manama, a unei conferinţe economice privind conflictul din Orientul Mijlociu, Kushner a dat asigurări în discursul său adresat palestinienilor care boicotează conferinţa: “America nu v-a abandonat”.


Citește și : Patru scriitori britanici de mare succes pornesc într-un ‘Turneu al prieteniei’ în Europa anti-Brexit

Kushner, ginerele lui Donald Trump, a precizat că partea politică a planului american de pace în Orientul Mijlociu nu va fi discutată la eveniment.

Palestinienii consideră acest demers total inoportun fără o soluţie privind chestiunile politice, care se află în centrul conflictului. Palestinienii cer în special încheierea ocupaţiei israeliene şi constituirea unui stat independent cu capitala în Ierusalimul de Est.

“Acceptarea unei căi de dezvoltare economică este o condiţie prealabilă pentru a ajunge la soluţionarea acestei probleme politice anterior insolubilă”, a afirmat Jared Kushner.

Deşi chestiunile politice nu ar urma să fie abordate în cursul celor două zile de lucrări la Manama, Jared Kushner a afirmat că ele vor trebui tratate ulterior.

“Trebuie să fiu clar. Creşterea economică şi prosperitatea pentru poporul palestinian nu vor putea fi atinse fără o soluţie politică corectă şi durabilă, care garantează securitatea Israelului şi respectă demnitatea poporului palestinian”, a declarat el.

El a mai spus că palestinienii au fost defavorizaţi în precedentele tratative de pace.

Citeşte şi: Trump este acuzat din nou de VIOL: ‘NU este genul meu de femeie!’

“Mesajul meu direct către poporul palestinian este că, în pofida a ceea ce spun cei care v-au abandonat în trecut, preşedintele Trump şi America nu v-au abandonat”, a spus el în discursul din deschiderea conferinţei.

Acest plan de dezvoltare economică ar putea fi “ocazia secolului, dacă conducerea (palestiniană) are curajul de a profita de ea”.

Dezvăluit sâmbătă de Casa Albă, planul promite 50 de miliarde de dolari de investiţii internaţionale în teritoriile palestiniene şi în ţările arabe vecine într-un termen de zece ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.