X

Ginerele lui Trump a folosit un server NESECURIZAT pentru a comunica cu înalţi oficiali din Casa Albă

Jared Kushner, ginerele şi consilier al preşedintelui american Donald Trump, a folosit un server de e-mail privat pentru a coresponda cu înalţi oficiali de la Casa Albă şi consilieri externi, a informat presa americană duminică, citată de agenţia DPA, conform agerpres.

Kushner a folosit acest cont pentru a trimite e-mailuri în legătură cu mai multe subiecte, inclusiv acoperirea mass-media şi planificarea unor evenimente, potrivit ziarului politic online Politico, afirmând că a verificat 24 de e-mailuri.

Un avocat al lui Kushner a confirmat utilizarea unui cont privat, potrivit Politico şi Washington Post.

Citeşte şi: Obama îl atenţionase pe Zuckerberg despre ‘pericolul rusesc’ de pe Facebook

“Mai puţin de 100 de e-mailuri din ianuarie până în august au fost trimise sau returnate de dl Kushner colegilor din Casa Albă din contul său personal de e-mail”, a precizat avocatul Abbe Lowell într-un comunicat, potrivit Politico.

“Acestea însemnau de obicei trimiterea mai departe a unor articole de presă sau comentarii politice şi cel mai adesea au avut loc când cineva a iniţiat schimbul prin trimiterea unui e-mail mai degrabă la adresa sa personală decât la adresa sa de la Casa Albă”, se adaugă în comunicat, care mai notează că Jared Kushner “foloseşte adresa sa de e-mail de la Casa Albă pentru a conduce afacerile Casei Albe”.

E-mailurile non-personale au fost transmise la adresa oficială a lui Kushner şi “toate au fost păstrate pentru orice eventualitate”, se spune în comunicat, potrivit Washington Post.

Kushner a folosit contul de e-mail privat pentru a purta corespondenţă cu fostul şef de cabinet de la Casa Albă Reince Priebus, cu fostul strateg Steve Bannon, cu consilierul economic Gary Cohn şi cu purtătorul de cuvânt Josh Raffel, a relatat Politico.

Citeşte şi: Donald Trump joacă tare. SUA extind decretul anti-imigraţie la 8 ţări; se adaugă pe listă Coreea de Nord, Venezuela şi Ciad, iese Sudan

Nu există niciun indiciu că Kushner ar fi transmis “materiale sensibile sau clasificate din contul său privat”, potrivit Politico.

Kushner, vizat de o anchetă în legătură cu intervenţia Rusiei în alegerile din 2016 în SUA, a depus mărturie în faţa senatorilor americani şi şi-a apărat contactele cu oficialii ruşi în timpul şi după campania prezidenţială ca fiind “corecte”.

În timpul campaniei electorale a lui Trump din 2016, republicanul a ridiculizat-o pe rivala sa democrată Hillary Clinton, care a folosit un server de e-mail privat pentru corespondenţa oficială când era secretar de stat sub preşedintele Barack Obama, aminteşte Reuters.

Ulterior, s-a stabilit că unele dintre aceste mesaje conţineau informaţii clasificate.

Tags: Donald TrumpGary CohnHillary ClintonJared KushnerJosh RaffelReince PriebusSteve BannonSUA
Categorii: Știrile zilei