X

Ginerele lui Trump, vizită secretă în Arabia Saudită

Jared Kushner, consilier pentru Afaceri generale al preşedintelui SUA Donald Trump, a efectuat săptămâna trecută o vizită secretă în Arabia Saudită, afirmă surse citate de site-ul israelian pentru informaţii militare Debka.com, potrivit mediafax.

Este a treia vizită efectuată de Jared Kushner la Riyad. Jared Kushner a fost însoţit de Dina Powell, consilier prezidenţial adjunct pentru Siguranţă Naţională, şi de Jason Greenblatt, emisar special american pentru negocieri în Orientul Mijlociu.

Citeşte şi: Liderii separatişti catalani sunt acuzaţi de ‘rebeliune’ şi ‘răzvrătire’. Carles Puigdemont riscă 30 de ani de puşcărie!

Jared Kushner, care este ginerele lui Donald Trump, a avut contacte frecvente cu oficiali din Israel, din Cisiordania, Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Iordania.

Tot săptămâna trecută, serectarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a efectuat separat o vizită la Riyad, după care s-a întâlnit în Israel cu premierul Benjamin Netanyahu.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnalat intenţia de a ajunge rapid la soluţionarea conflictului israelo-palestinian.

Tags: Arabia sauditacisiordaniaDina PowellDonald TrumpegiptEmiratele Arabe UniteiordaniaisraelJared KushnerJason GreenblattPalestinaSUA
Categorii: Sinteze