Giorgia Meloni NU renunţă la un proces de calomnie împotriva scriitorului anti-mafie

Publicat:

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat într-un interviu apărut marţi în cotidianul Corriere della Sera că nu intenţionează să renunţe la procesul împotriva scriitorului anti-mafie Roberto Saviano, potrivit Reuters şi agerpres.

Saviano, important activist pentru drepturile omului, este judecat de la începutul lunii pentru calomnie după ce a numit-o “ticăloasă” pe Giorgia Meloni.


Citeşte şi: Prima zi a Ministerialei NATO de la Bucureşti – Black News

Avocatul şefei guvernului a spus atunci că ea ar putea lua în considerare să renunţe la proces, aşa cum i s-a cerut de către asociaţia de scriitori PEN International.

Dacă va fi condamnat, Saviano riscă până la trei ani de detenţie, deşi, conform sistemului juridic din Italia, mai probabile sunt o amendă de cel puţin 500 de euro sau o pedeapsă cu suspendare.

Meloni l-a dat în judecată pe Saviano după un interviu televizat din decembrie 2020 în care scriitorul i-a criticat pe ea şi pe un alt lider radical de dreapta, Matteo Salvini, din cauza atacurilor lor la adresa ONG-urilor care salvează migranţi.

Premierul a precizat în interviul pentru Corriere della Sera că nu are niciun motiv să-şi retragă acţiunea în justiţie, acum că este şefa guvernului, spunând că “totul va fi tratat cu imparţialitate, dată fiind separarea puterilor”.

Citeşte şi: Reuniunea ruso-americană pentru Tratatul New Start a fost amânată pe termen nelimitat – Black News

“În acelaşi timp, sunt de părere că o parte a stângii nu ar trebui să se considere mai presus de lege”, a adăugat ea.

Procesul a fost amânat pentru 12 decembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.