X

Giorgia Meloni NU renunţă la un proces de calomnie împotriva scriitorului anti-mafie

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat într-un interviu apărut marţi în cotidianul Corriere della Sera că nu intenţionează să renunţe la procesul împotriva scriitorului anti-mafie Roberto Saviano, potrivit Reuters şi agerpres.

Saviano, important activist pentru drepturile omului, este judecat de la începutul lunii pentru calomnie după ce a numit-o “ticăloasă” pe Giorgia Meloni.

Citeşte şi: Prima zi a Ministerialei NATO de la Bucureşti – Black News

Avocatul şefei guvernului a spus atunci că ea ar putea lua în considerare să renunţe la proces, aşa cum i s-a cerut de către asociaţia de scriitori PEN International.

Dacă va fi condamnat, Saviano riscă până la trei ani de detenţie, deşi, conform sistemului juridic din Italia, mai probabile sunt o amendă de cel puţin 500 de euro sau o pedeapsă cu suspendare.

Meloni l-a dat în judecată pe Saviano după un interviu televizat din decembrie 2020 în care scriitorul i-a criticat pe ea şi pe un alt lider radical de dreapta, Matteo Salvini, din cauza atacurilor lor la adresa ONG-urilor care salvează migranţi.

Premierul a precizat în interviul pentru Corriere della Sera că nu are niciun motiv să-şi retragă acţiunea în justiţie, acum că este şefa guvernului, spunând că “totul va fi tratat cu imparţialitate, dată fiind separarea puterilor”.

Citeşte şi: Reuniunea ruso-americană pentru Tratatul New Start a fost amânată pe termen nelimitat – Black News

“În acelaşi timp, sunt de părere că o parte a stângii nu ar trebui să se considere mai presus de lege”, a adăugat ea.

Procesul a fost amânat pentru 12 decembrie.

Tags: Giorgia MeloniitaliamafiaPen InternationalRoberto Saviano
Categorii: Diaspora