X

Gitanas Nauseda: Occidentul trebuie să-şi construiască o capacitate de descurajare puternică pentru a ţine Rusia la distanţă

Occidentul trebuie să îşi construiască o capacitate de descurajare puternică în sprijinul său pentru Ucraina pentru a garanta că Rusia nu-şi va asuma riscul unei extinderi a războiului, a declarat vineri preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, la sosirea la un summit informal al UE la Praga, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Trebuie să construim o capacitate de descurajare extrem de credibilă astfel încât Kremlinul să nu îşi dorească să testeze abilitatea noastră de a reacţiona”, a spus el în faţa presei.

Citeşte şi: Ancheta asupra fiului preşedintelui Biden dezvăluie dovezi de evaziune fiscală – Black News

“Trebuie să fim puternici şi să nu ne lăsăm manipulaţi, pentru că regimul de la Kremlin este foarte bun la asta”, a adăugat Nauseda.

Preşedintele american Joe Biden a declarat anterior că ameninţarea preşedintelui rus Vladimir Putin de a folosi arme nucleare este cea mai mare ameninţare de acest fel de la Criza Rachetelor din Cuba, în contextul în care conducerea militară a Rusiei se confruntă cu o reacţie internă ostilă în legătură cu războiul din Ucraina.

Citeşte şi: Franţa intenţionează să trimită din nou Kievului tunuri Caesar – Black News

Liderii din Uniunea Europeană se reunesc vineri la Praga, în Cehia, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, pentru un summit informal a cărui agendă de discuţii va fi dominată de agresiunea rusă din Ucraina.

Tags: cehiaGitanas NausedaJoe BidenLituaniaPragarusiaucrainauniunea europeanaVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei