X

Giuliani, anchetat în legătură cu activitățile sale în Turcia și Ucraina

Rudolph Giuliani, avocatul personal al președintelui american Donald Trump, este anchetat de procurori în legătură cu activitățile sale în Turcia și Ucraina, relatează publicația The Guardian, care citează The New York Times, potrivit mediafax.

O primă anchetă se referă la cazul brokerului turco-iranian Reza Zarrab, reprezentat în instanțele americane de Giuliani. Zarrab a fost inculpat pentru eludarea sancțiunilor americane împotriva Iranului.

Citește și : Thomas Cook a primit o ofertă non-angajantă pentru operaţiunile sale din Europa de Nord

Avocatul a încercat să obțină eliberarea lui Zarrab prin intermediul unui schimb de deținuți cu Turcia.

În cursul unei întrevederi în Biroul Oval, în anul 2017, Giuliani și-a prezentat propunerea, însă Rex Tillerson, care în acel moment era secretar de Stat, a obiectat, afirmând că ar fi “foarte nepotrivit” să se intervină într-o anchetă penală.

Giuliani, care nu era încă avocatul președintelui, nu a acceptat obiecția lui Tillerson și a continuat să militeze pe lângă Trump pentru eliberarea lui Zarrab.

Schimbul de deținuți însă nu a mai avut loc, în pofida pledoariilor lui Giuliani.

Separat, Giuliani este vizat de o anchetă a procurorilor federali din Manhattan care suspectează că avocatul a încălcat legislația privind lobby-ul în cursul activităților sale în Ucraina.

Potrivit jurnaliștilor de la The New York Times, ancheta ar avea legătură cu cei doi asociați ai lui Giuliani care au fost arestați și inculpați pentru donaţii ilegale făcute pentru campania electorală a actualului lider de la Casa Albă.

Citește și : VIDEO – Un pod de pe o autostradă s-a prăbușit în China; trei morţi şi doi răniţi

Lev Parnas şi Igor Fruman, care au donat 325.000 de dolari, unui comitet politic care susţine campania electorală a lui Donald Trump, sunt acuzaţi de conspiraţie, declaraţii false la Comisia Electorală Federală şi falsificare de documente.

Cei doi sunt implicaţi în eforturile lui Rudy Giuliani de a obţine cooperarea unor oficiali din Ucraina în investigarea afacerilor fostului vicepreşedinte Joseph Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Tags: biroul ovalDonald TrumpprocuroriRudolph Giulianiturciaucraina
Categorii: Știrile zilei