X

Giuseppe Conte amenință se va opune prin veto concluziilor summitului UE dacă cererile Italiei nu vor fi îndeplinite

Premierul italian Giuseppe Conte a ameninţat joi că se va opune prin veto concluziilor summitului Uniunii Europene de la Bruxelles consacrat migraţiei dacă cererile Italiei nu vor fi îndeplinite, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Italia doreşte “fapte concrete” mai degrabă decât promisiuni de sprijin pentru a gestiona fluxul de migranţi, a declarat Conte la sosirea la Bruxelles.

Citește și : S-a aflat locul şi data întâlnirii dintre cei mai puternici doi oameni ai planetei

“Acest summit va fi o alegere şi sunt dispus să suport toate consecinţele”, a avertizat şeful guvernului italian.

Întrebat dacă intenţionează să se folosească de dreptul de veto dacă liderii UE vor respinge cererile Italiei asupra migraţiei, Giuseppe Conte a răspuns că “este o posibilitate pe care nu vreau să mi-o imaginez, însă dacă se va ajunge (la această posibilitate), din punctul meu de vedere, nu vom avea concluzii comune”.

De-a lungul anilor, Italia a auzit “multe manifestări de solidaritate”, a mai spus el. “Italia nu mai are nevoie de promisiuni, ci are nevoie de fapte concrete”, a adăugat el.

Şeful guvernului populist italian a reamintit că a prezentat o listă de propuneri în cadrul unui summit informal cu 15 dintre omologii săi, organizat duminică la Bruxelles de Comisia Europeană.

Citește și : Ungaria PÂRĂŞTE România la Washington pentru că pune în pericol siguranţa energetică

“Italia a venit cu o propunere, o propunere pe care noi o considerăm rezonabilă, deoarece este în deplină conformitate cu spiritul şi principiile pe care se întemeiază UE”, a spus Conte.

“În cadrul întrevederilor pe care le-am avut cu lideri din alte ţări membre, am auzit multe manifestări de solidaritate. Aşteptăm ca aceste cuvinte să fie transpuse în fapte”, a insistat el.

Tags: bruxellesGiuseppe ConteitaliaUEveto
Categorii: Diaspora