X

Giuseppe Conte: Italia vrea un sistem ‘automat’ şi ‘obligatoriu’ de distribuire a solicitanţilor de azil

Noul premier italian, Giuseppe Conte, a afirmat marţi că ţara sa vrea un sistem “automat” şi “obligatoriu” de distribuire a solicitanţilor de azil în Uniunea Europeană, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Vom cere cu fermitate depăşirea Regulamentului de la Dublin pentru a obţine respectarea efectivă a unei repartizări echitabile a responsabilităţilor şi pentru a realiza sisteme automate de repartizare obligatorie a solicitanţilor de azil”, a declarat noul şef al executivului italian în discursul său de politică generală, la sfârşitul căruia va cere votul de încredere al Parlamentului.

Citeşte şi: ‘Situaţie periculoasă!’ Poliţia germană A ÎNCHIS o şcoală din centrul Berlinului

Potrivit lui Conte, “primul test al noului mod de dialog cu partenerii europeni va fi imigraţia”. În acest context, a apreciat el, “gestionarea fluxului migraţiei a fost până în prezent un eşec”. Conte a denunţat astfel faptul că “Europa a autorizat refuzul egoist a numeroase state membre care au transferat, în primul rând asupra Italiei, costurile şi dificultăţile”.

Noul premier italian a mai promis că guvernul său va pune capăt “businessului imigraţiei, care s-a dezvoltat nemăsurat, la umbra unei false solidarităţi”. El a preluat astfel tezele lui Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de interne, care este de asemenea liderul formaţiunii de extremă dreapta şi antiimigraţie Liga.

Citeşte şi: Iranul va informa AIEA despre creşterea capacităţii de îmbogăţire a uraniului

Duminică, Salvini a avertizat că Italia nu poate fi “tabăra de refugiaţi a Europei”, aminteşte AFP.

Mai devreme marţi, statele UE au recunoscut, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de interne, că sunt încă departe de un compromis în vederea deblocării reformei sistemului de azil european, blocată de doi ani.

Tags: azilGiuseppe Conteitaliamigrantiregulamentul de la dublin
Categorii: Diaspora