Giuseppe Conte laudă la Moscova ‘soliditatea’ economiei italiene

Publicat:

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, aflat miercuri într-o vizită în Rusia, a lăudat ‘soliditatea’ economiei ţării sale, în contextul disputei în care este angajat cu Bruxellesul guvernul populist de la Roma pe tema bugetului pentru 2019, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Fiţi siguri că fundamentele economiei noastre sunt puternice, că economia noastră este stabilă şi că trebuie doar să mergem înainte. Guvernul va face ce ţine de el’ pentru a ajuta companiile, a dat asigurări premierul Conte, în faţa comunităţii de afaceri italo-ruse la Moscova.


Citeşte şi: Chiar înainte de startul celui mai mare exerciţiu NATO, patru militari americani au fost răniţi în Norvegia

Giuseppe Conte urmează să aibă o întrevedere miercuri cu preşedintele rus Vladimir Putin.

‘Suntem a doua ţară manufacturieră din Europa, suntem probabil ţara cu ţesutul de microîntreprinderi şi întreprinderi mici cel mai puternic, cel mai solid din Europa şi trebuie să fim mândri’, a adăugat premierul italian.

‘În bugetul (pe 2019), noi acordăm atenţie şi scăderilor de taxe, pentru că ne-am dat seama că în Italia, cu timpul, costurile muncii s-au acumulat şi grevează asupra competitivităţii noastre’, a adăugat Conte, insistând că Italia are ‘toate cărţile în mână pentru a-şi elibera potenţialul’.

Coaliţia populistă de guvernare din Italia a exclus marţi orice modificare a bugetului pe 2019, în pofida respingerii acestuia de Comisia Europeană, o decizie fără precedent în Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Primele măsuri! SUA interzic accesul a 21 de cetăţeni saudiţi

Aflat recent în vizită la Moscova, ministrul de interne italian Matteo Salvini a criticat dur UE şi a lansat ‘un apel către Bruxelles, Berlin, Paris: lăsaţi guvernul italian să se ocupe de italieni. Ne-am săturat, lăsaţi-ne să lucrăm’.

Coaliţia populistă de la Roma sprijină ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută, Salvini a criticat sever sancţiunile şi a declarat că se simte ‘mai acasă’ la Moscova decât în alte capitale europene.

În iunie, Conte a fost singurul susţinător al sugestiei preşedintelui american Donald Trump, la summitul G7 din Canada, ca Rusia să fie reprimită în acest grup, notează agenţia dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lista secțiilor de votare deschise pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendum

Lista secțiilor de votare deschise pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendum Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul...

Moldova va avea 16 secţii de votare în România

Moldova va avea 16 secţii de votare în România Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.