‘Glorificarea răului!’ Spaniolii protestează faţă de amplasarea unei statui reprezentând un diavol ‘prea prietenos’ – FOTO

Publicat:

O statuie din bronz înfăţişând un diavol, care urma să fie amplasată în oraşul spaniol Segovia, a fost criticată ca fiind “prea prietenoasă”, informează BBC, potrivit agerpres.

Statuia, reprezentând un diavol care zâmbeşte şi îşi face un selfie cu smartphone-ul, a fost creată pornind de la o legendă locală, potrivit căreia diavolul a fost păcălit să construiască faimosul apeduct al oraşului.


Citeşte şi: Ca-n filme! El Chapo l-a mituit pe fostul preşedinte mexican cu o sumă colosală

Unii localnici şi-au manifestat însă nemulţumirea faţă de amplasarea acestei statui, considerând că diavolul pare “prea prietenos”.

Peste 5.400 de persoane – cu puţin peste 10% din populaţia oraşului – au semnat o petiţie care solicită anularea amplasării sculpturii.

Potrivit petiţiei, prin faptul că diavolul este reprezentat arătând “jovial”, cu un telefon în mână, statuia “glorifică răul” şi este, prin urmare, “ofensatoare pentru catolici”.

Pe fondul acestor nemulţumiri, un judecător a ordonat ca amplasarea statuii să fie oprită, pentru a analiza dacă aceasta este ofensatoare pentru creştini.

Controversa creată de statuie l-a luat însă prin surprindere pe creatorul său, José Antonio Abella.

“Mi se pare incredibil că oamenii sunt atât de virulenţi împotriva unei sculpturi inspirate de o legendă populară, predată copiilor din Segovia la şcoală”, a declarat Abella, un fost medic devenit artist la pensie, pentru BBC News.

Citeşte şi: Parlamentarii britanici pregătesc o încercare de amânare a Brexit-ului

“Îmi place Segovia, am locuit aici timp de trei decenii şi speram că această sculptură să fie o dovadă a cât de recunoscător sunt Segoviei pentru că m-a adoptat”, a adăugat el, precizând că nu a primit niciun ban pentru realizarea acesteia.

Consiliera municipală Claudia de Santos s-a declarat, de asemenea, surprinsă de reacţia locuitorilor şi a calificat campania de protest drept “nedreaptă şi descurajatoare”.

“Ideea este de a atrage vizitatori la zidul nordic al apeductului, mai puţin vizitat decât zonele din jurul apeductului”, a declarat ea pentru El Pais, dând totodată asigurări că va depune eforturi pentru ca amplasarea statuii să decurgă aşa cum era planificat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.