Google oprește afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul

Publicat:

Google a anunţat miercuri că blochează afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul, atât pe motorul său de căutare cât şi pe Youtube, decizie ce survine a doua zi după un anunţ similar al reţelei de socializare Facebook, informează AFP, potrivit agerpres.

Întrucât se apropie referendumul din 25 mai la care irlandezii vor vota pro sau contra liberalizării avortului, giganţii americani ai internetului au decis această măsură pentru a limita riscurile de manipulare a campaniei.


Citește și : Putin vrea să „caute soluţii” în Orientul Mijlociu împreună cu premierul israelian Netanyahu

‘Odată cu actualizarea practicilor noastre privind alegerilor desfăşurate în întreaga lume, am decis să oprim difuzarea publicităţii’ pe această temă, a precizat un purtător de cuvânt al Google.

Însă în timp ce măsura luată de Facebook vizează doar anunţurile finanţate din străinătate, Google a decis să refuze sistematic difuzarea publicităţi pe tema referendumului începând din data de 10 mai.

‘Ne bucurăm de răspunsul rapid al Google’, a reacţionat pe Twitter Transparent Referendum Initiative, o platformă ce inventariază publicitatea difuzată pe internet.

Citește și : Irakul critică decizia „pripită” a lui Trump cu privire la retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul

Facebook a precizat marţi că decizia sa a fost luată de comun acord cu partidele politice irlandeze şi cu grupurile care militează pro sau contra avortului. ‘Obiectivul nostru este de a favoriza dezbaterea liberă, echitabilă şi transparentă’, a argumentat reţeaua de socializare.

Atât susţinătorii cât şi adversarii avortului din Irlanda îşi exprimă de mai multe săptămâni teama că grupuri care acţionează şi sunt finanţate din străinătate ar putea încerca să influenţeze electoratul prin campanii online.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.