X

Google, condamnată în Rusia la amenzi din ce în ce mai mari

Un tribunal din Moscova a condamnat joi compania Google la plata unei amenzi pentru că aceasta nu a retras din motorul său de căutare conţinuturi interzise de autorităţile ruse, cea mai recentă dintr-o serie de amenzi tot mai mari aplicate în Rusia împotriva gigantului de internet, informează AFP, potrivit agerpres.

“Google a fost declarat vinovat de încălcarea repetată a prevederilor legislaţiei ruse pentru că nu a retras rezultate de căutare de pe resurse de internet ce conţineau informaţii interzise în Rusia” şi a primit o amendă de 3 milioane de ruble (circa 33.500 de euro), informează un comunicat al agenţiei ruse pentru telecomunicaţii Roskomnadzor.

Citește și : Merkel îi bagă în ședință pe fondatorii BioNTech

Potrivit Roskomnadzor, Google nu respectă decât parţial legislaţia rusă în materie. “În medie, până la 30% dintre linkurile către conţinuturi interzise în Rusia nu sunt suprimate din rezultatele de căutare, inclusiv site-uri cu conţinut extremist, pornografic şi suicidar”, acuză Roskomnadzor.

Aceasta este a patra amendă aplicată companiei Google pentru acest tip de încălcare în ultimii ani, potrivit Interfax. Autorităţile ruse au început cu o amendă de 500.000 de ruble în 2018, pentru că Google nu a retras apelurile la manifestaţie ale opozantului Aleksei Navalnîi.

Citește și : Italienii vor fi vaccinați în masă imediat după Crăciun

În 2019, Google a primit în Rusia o amendă de 700.000 de ruble. În 2020, compania a primit deja o primă amendă de 1,5 milioane de ruble.

Autorităţile ruse au intensificat în ultimii ani presiunile asupra internetului rus, în numele luptei împotriva extremismului şi terorismului. Opoziţia rusă denunţă în schimb o tentativă de a anihila orice dezbatere politică şi vocile prea critice.

Tags: amendaGoogleinternetmoscovarusia
Categorii: Diaspora