Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps

Publicat:

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps

 Google introduce avertismente pentru locurile cu recenzii false, o noutate binevenită pentru utilizatorii care se ghidează astfel atunci când aleg unde să meargă.

Google introduce o nouă funcție prin care îi avertizează pe utilizatori atunci când anumite recenzii false sunt eliminate de pe profilurile afacerilor de pe Google Maps, scrie Engadged, potrivit stiripesurse.


Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Mesajul afișat va indica: „Recenzii false suspectate au fost recent eliminate din acest loc” și va funcționa atât în ceea ce privește recenziile false pozitive, cât și atunci când vorbim despre cele fals negative, malițioase.

Măsura vine în contextul presiunilor tot mai mari asupra companiei de a îmbunătăți gestionarea recenziilor, după ce Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie a deschis o investigație în 2021 cu privire la recenziile false.

Funcția a fost observată inițial de un utilizator pe platforma X (fosta Twitter), care a descoperit avertismentul pe pagina unei afaceri din Marea Britanie.

Deși Google nu a confirmat oficial funcția sau aria de aplicare, rapoartele de la Search Engine Roundtable indică faptul că suportul pentru această schimbare a fost actualizat recent pentru a se aplica la nivel global.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Potrivit politicii Google privind recenziile false, afacerile care încalcă regulile pot primi restricții temporare, cum ar fi blocarea primirii de noi recenzii sau eliminarea celor existente.

Mai mult, profilurile afectate vor afișa avertismentul, iar proprietarii de afaceri vor fi notificați prin e-mail, având posibilitatea de a contesta decizia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Primarul orașului New York, Eric Adams, pus sub acuzare

Primarul orașului New York, Eric Adams, pus sub acuzare Primarul orașului New York, Eric Adams, a fost pus sub acuzare pentru cel puțin o acuzație...

Evenimentele Zilei de 27 septembrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 27 septembrie în Istorie 27 septembrie este a 270-a zi a calendarului gregorian și a 271-a zi în anii bisecți. 95 zile...

Horoscop 27 septembrie 2024

Horoscop 27 septembrie 2024 Astrologii au veşti bune pentru unele zodii, pe care intuiţia lor extraordinară le salvează din situaţii disperate. În schimb, nativii altor...

Cotaţia argintului este la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani

Cotaţia argintului este la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani Cotaţia argintului a atins joi cel mai ridicat nivel de după 2012, pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.