X

Google Maps a oprit informaţiile în timp real privind traficul rutier din Ucraina

Compania americană de tehnologie Alphabet a oprit serviciile care afişează informaţii de trafic în timp real pentru Ucraina în cadrul software-ului său de navigaţie Google Maps, în contextul în care Rusia îşi continuă invazia în această ţară, informează DPA, potrivit agerpres.  

Compania americană a precizat că a luat această măsură după consultări cu autorităţile ucrainene şi că procedează astfel pentru a proteja populaţia.

Citește și: Lavrov şi-a anulat deplasarea la sediul ONU din Geneva

Google colectează date de localizare folosind telefoane inteligente echipate cu serviciul de operare Android şi se foloseşte de acele date pentru a identifica blocajele de trafic sau alte probleme majore care afectează circulaţia rutieră.

În Ucraina, această funcţie a permis monitorizarea în timp real a civililor blocaţi în ambuteiaje formate din cauza barajelor rutiere, într-o perioadă în care numeroşi ucraineni au fugit din regiunile lor, temându-se că vor fi masacraţi de trupele ruse.

Oprirea afişării informaţiilor privind circulaţia rutieră face parte dintr-un pachet de măsuri pe care Google l-a lansat săptămâna trecută. “Echipa noastră de reacţie la incidente monitorizează în mod activ războiul din Ucraina şi lucrează non-stop, concentrându-se asupra siguranţei şi securităţii angajaţilor, utilizatorilor şi clienţilor noştri”, au anunţat reprezentanţii Google pe Twitter.

Citește și : Teheranul aşteaptă anumite ‘decizii politice’ ale Occidentului

Compania Google oferă, de asemenea, sprijin tehnic pentru protejarea site-urilor ucrainene în faţa atacurilor cibernetice.

Grupul Alphabet nu a restricţionat însă funcţiile principale de navigare ale serviciului Google Maps în Ucraina.

Tags: AlphabetGoogle Mapsrusiaucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina