Google este reclamată din nou la UE de către site-uri de cumpărături online

Publicat:

Furnizorii de servicii de cumpărături online cer Uniunii Europene să ia noi măsuri împotriva Google, pe care o acuză că nu le oferă condiţii concurenţiale corecte, relatează Reuters.

Google a anunţat în 2017 că va permite companiilor concurente să liciteze pentru reclame în partea superioară a unei pagini de căutare, oferindu-le în acest fel şansa de a concura de pe poziţii de egalitate, după ce Comisia Europeană a amendat-o cu o sumă record de 2,4 miliarde de euro.


”Propunerea Google nu respectă decizia UE”, afirmă 19 companii într-o scrisoare adresată comisarului Margrethe Vestager.

Google susţine că respectă ordinul Comisiei Europene.

Site-ul britanic de comparare a preţurilor Foundem, a cărui plângere a dus la declanşarea investigaţiei UE, firma franceză Twenga şi alte companii în domeniul căutărilor pentru călătorii, hărţilor digitale şi publishing-ului se află printre semnatarele scrisorii.

”Actuala propunere a Google nu este mai bună decât propunerile făcute de Google în perioada comisarului Almunia, iar în unele privinţe este mai proastă”, afirmă reclamantele, referindu-se la predecesorul lui Vestager, care a încercat să ajungă la un acord cu Google fără să amendeze compania.

Autoritatea pentru concurenţă a UE a anunţat că ştie aceste îngrijorări şi că a solicitat opinii atât din partea firmelor respective cât şi a Google.

”Scrisoarea prezintă mai multe argumente pe care Comisia le-a analizat deja, în cadrul evaluării măsurilor propuse de Google”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al autorităţii.

Un purtător de cuvânt al Google, Al Verney, a spus că aceasta oferă companiilor concurente condiţii corecte.

”Conform cerinţelor, serviciile de comparare a cumpărăturilor au aceleaşi oportunităţi ca şi Google Shopping pentru a afişa reclamele de cumpărături pe paginile de căutare ale Google”, a spus Verney.

Google poate fi amendată cu până la 5% din media cifrei de afaceri zilnică, dacă nu respectă ordinul UE.

În 2008, autorităţile de reglementare din UE au amendat Microsoft cu 899 de milioane de euro, pentru că nu a respectat o decizie din 2004 şi cu alte 561 de milioane de euro în 2013 pentru nerespectarea unei decizii din 2009.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.