X

Google restricţionează vizitele la birourile sale

Google a început luni să restricţioneze vizitele la birourile sale din Silicon Valley, San Francisco şi New York, pentru a evita riscul contaminării cu coronavirus, relatează marţi France Presse, potrivit agerpres.

Google, Amazon, Microsoft şi Facebook au recomandat deja pe 6 martie angajaţilor lor din statul Washington (nord-vestul SUA) să lucreze de acasă dacă este posibil. Apple le-a urmat exemplul, în timp ce prestigioasa conferinţă TED programată pentru aprilie la Vancouver (Canada) a fost amânată.

Citeşte şi: Trump NU are nevoie să-şi facă testul anti-COVID-19

Pentru a reduce riscul de contaminare cu coronavirus, “vizitele exterioare” la anumite birouri ale Google, inclusiv sediul din Mountain View (California), au fost limitate, a declarat un purtător de cuvânt al grupului.

Toate interviurile de angajare vor fi “virtuale” în locul celor tradiţionale faţă în faţă.

Conferinţa Google I/O, programată pentru luna mai în Silicon Valley, a fost anulată. La ea iau parte în mod tradiţional mii de dezvoltatori IT din întreaga lume.

Citeşte şi: SUA trimit în Portugalia bombardiere grele

Amazon, Microsoft şi Google domină piaţa mondială a informaticii de la distanţă (cloud) şi, prin urmare, nu ar trebui să ducă lipsă de resursele necesare pentru a se organiza diferit.

În Statele Unite, peste 500 de persoane au contractat Covid-19, care a făcut cel puţin 21 de morţi, dintre care 17 având legătură cu un azil de bătrâni din statul Washington.

Tags: amazonApplecoronaviruscovid-19facebookGoogleGoogle I/OMicrosoftMountain Viewnew yorkSan FranciscoSilicon ValleyVancouverwashington
Categorii: Știrile zilei