X

Google scapă de o amendă colosală impusă de Comisia Europeană

Google scapă de o amendă colosală impusă de Comisia Europeană

Tribunalul General din cadrul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a anulat miercuri o amendă de 1,49 miliarde de euro impusă de Comisia Europeană în anul 2019 grupului american Google pentru abuz de poziţie dominantă în publicitatea online, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Curtea a confirmat majoritatea evaluărilor Comisiei, însă a anulat decizia prin care impunea Google o amendă de aproape 1,5 miliarde de euro”, pe motiv că Executivul european “a comis erori” în aprecierea sa, au informat judecătorii de la Tribunalul General.

Citeşte şi: Cel mai ţintit atac din istorie! Pagerele libanezilor AU EXPLODAT din senin (VIDEO)! Sunt mulţi morţi şi mii de răniţi! – Stiripesurse.md

Comisia Europeană are posibilitatea de a face recurs la această decizie.

Google scapă de o amendă colosală impusă de Comisia Europeană

În 2019, Comisia Europeană a amendat cel mai popular motor de căutare pe Internet din lume, aceasta fiind doar una din cele trei amenzi care au costat Google un total de 8,25 miliarde euro. Executivul comunitar a susţinut că Google a făcut abuz de poziţia sa dominantă pentru a împiedica site-urile web ale terţilor să utilizeze alţi brokeri decât platforma sa AdSense. Aceste practici ilegale ar fi avut loc începând din 2006 şi până în 2016.

Decizia de miercuri vine la o săptămână după ce Google a pierdut şi ultima luptă pentru o amendă în valoare de 2,42 miliarde de euro impusă de Comisia Europeană pentru că Google a abuzat de poziţia sa dominantă pe mai multe pieţe naţionale ale căutării pe internet, favorizând propriul serviciu de comparare a produselor în raport cu cel al concurenţilor săi. 

Tags: amendaComisia Europeană (CE)Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE)Google
U.E.