X

Grădinițele se închide la vară, dar nu toate odată. Părinții pot solicita transfer temporar

Grădinițele se închide la vară, dar nu toate odată. Părinții pot solicita transfer temporar

Grădinițele din Chișinău urmează să se închidă la vară pentru câteva săptămâni, însă, instituțiile nu-și vor sista activitatea toate în același timp. Părinții vor avea posibilitatea să solicite transferul temporar al copilului la o altă grădiniță.

Citește și: Salarii de zeci de mii de lei în Chișinău. ANOFM face topul celor mai plătite joburi

Factorii responsabili din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău precizează că grădinițele își vor sista activitatea pe rând, pentru o perioadă de 2 – 4 săptămâni, pentru  realizarea lucrărilor  de  igienizare, dezinsecție,  reparații  curente  sau  capitale.

Respectiv, începând cu data de 1 iunie, din numărul total de 170 de instituții cu învățământ preșcolar, din oraș și suburbii, își vor suspenda activitatea pe rând și temporar 117 instituții.

În același timp, părinții care vor solicita printr-o cerere către directorul grădiniței instituționalizarea copiilor pe perioada sistării activității instituției pe care copiii o frecventează, vor beneficia de transferul copiilor la o altă grădiniță din vecinătate, care funcționează în perioada respectivă.

Tags: Directia Educatie Tineret si Sportgradinite Chisinaugradinite inchisese inchid gradinițele
Știrile zilei