Graffiti realizat de Banksy, pe o clădire deteriorată în Ucraina

Publicat:

Banksy a părut să confirme că se află în Ucraina după ce şi-a dezvăluit cea mai recentă lucrare de artă, pe Instagram, relatează The Guardian , scrie news.ro .

Speculaţiile că artistul anonim de graffiti se află în ţara sfâşiată de război s-au intensificat după ce o serie de picturi murale au apărut în oraşul Borodianka, lângă Kiev.


Citește și : Cel puţin 330 de persoane au fost ucise în protestele din Iran din ultimele peste două luni

O pictură murală înfăţişa un bărbat care seamănă cu preşedintele rus Vladimir Putin, pus la pământ în timpul unei partide de judo cu un băieţel.

O alta reprezintă doi copii folosind o trapă ca balansoar.

Cu toate acestea, pictura murală prin care Banksy a ales să-şi dezvăluie prezenţa în Ucraina este a unei gimnaste, pe o clădire deteriorată.

Artistul de graffiti a postat vineri trei imagini ale picturii murale pe Instagram, însoţite de explicaţia: „Borodianka, Ucraina”.

Borodianka, situată la nord-vest de capitală, a fost unul dintre oraşele cele mai afectate de bombardamentele Rusiei de la începutul invaziei.

Citește și : Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a celor doi fraţi şi surorii lui Biden ca reacţie la sancţiuni

Soldaţii ruşi au invadat în februarie a acestui an, ocupând oraşul, care a fost apoi eliberat în aprilie.

De atunci, oraşul a fost în centrul eforturilor de reconstrucţie, mai multe blocuri turn fiind demolate ca urmare a avariilor cauzate de lupte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.