Grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea gestionării deșeurilor

Publicat:

Grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea gestionării deșeurilor

Republica Moldova va beneficia de un grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor în localitățile din sudul țării. Avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și semnarea unui acord de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a fost aprobat de Comisia politică externă și integrare europeană.

Fondurile vor fi utilizate pentru proiectul „Deșeuri solide în Republica Moldova”, care va dezvolta infrastructura de gestionare a deșeurilor solide în raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Vulcănești, Ceadâr-Lunga și Comrat.


Citeşte şi: Reacţii internaţionale la retragerea lui Biden

Costul total al proiectului este de aproximativ 17 milioane de euro, iar grantul BERD va acoperi mai multe componente ale acestuia.

Grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea gestionării deșeurilor

În Cahul, 2,25 milioane de euro vor fi investite în construcția unui depozit de deșeuri, stații de sortare și compostare, și stații de transfer în Cania, Taraclia și Comrat.

Alte 810 000 de euro vor fi utilizate pentru achiziționarea de echipamente pentru tratarea și eliminarea deșeurilor, iar o sumă similară va fi cheltuită pentru închiderea depozitelor de deșeuri din localitățile unde va fi implementat proiectul.

De menționat că, anterior, R. Moldova a încheiat un acord de împrumut cu BERD pentru 25 de milioane de euro, pentru o parte a aceluiași proiect, care va fi implementat până în 2027 și va acoperi raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CNA raportează noi descinderi în dosare de corupție și sechestre pe active infracționale de peste 3 milioane de lei

CNA raportează noi descinderi în dosare de corupție și sechestre pe active infracționale de peste 3 milioane de lei Centrul Național Anticorupție raportează noi descinderi...

A plătit 1000 de euro pentru un permis de conducere fals

A plătit 1000 de euro pentru un permis de conducere fals S-a pornit în Franța cu un permis de conducere falsificat pentru care ar fi...

Biserica de lemn din Cricova a aderat la Mitropolia Basarabiei

Biserica de lemn din Cricova a aderat la Mitropolia Basarabiei Biserica de lemn din Cricova, Sfântul Alexandru de Svir, a aderat la Mitropolia Basarabiei. Anunțul...

China evită să comenteze retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială

China evită să comenteze retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială Ministerul de Externe chinez a refuzat luni să comenteze decizia preşedintelui american Joe Biden...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.