X

Grav accident de circulaţie în Siberia. 10 oameni au murit înecaţi!

Zece persoane, dintre care şase copii, au murit înecate după ce maşina de teren în care se aflau s-a răsturnat în timp ce şoferul încerca să traverseze un râu într-o regiune îndepărtată şi puţin populată a Siberiei, au anunţat vineri autorităţile, informează AFP, potrivit agerpres.

Membri a două familii, cei aflaţi în maşină au încercat să traverseze râul Şui din regiunea rusă Tuva, ce se învecinează cu Mongolia, a anunţat pe Facebook şeful guvernului regional, Şolban Kara-ool, precizând că vehicul implicat în accident este un UAZ-469.

Citeşte şi: Patru britanici arestaţi într-un dosar cu narcotice în China

Data exactă în care a avut loc accidentul nu a fost precizată.

Potrivit anchetatorilor, zece trupuri neînsufleţite au fost găsite în acest vehicul militar de fabricaţie sovietică, ce nu dispune decât de şapte locuri. O anchetă pentru încălcarea regulilor de circulaţie a fost declanşată.

Citeşte şi: Jair Bolsonaro vrea să îşi trimită fiul ambasador în SUA

Accidentele rutiere sunt frecvente în Federaţia Rusă, în principal din cauza consumului de alcool, dar şi a drumurilor proaste şi încălcărilor legislaţiei rutiere. Cu toate acestea, numărul de morţi cauzate de accidente rutiere s-a redus în ultimii ani în Rusia, ridicându-se în prezent la circa 18.000 pe an. 

Tags: accidentMongoliarâul ŞuirusiasiberiaTuvaUAZ-469
Categorii: Știrile zilei