Grecia a fost acoperită de zăpadă! Ger năprasnic în nordul ţării

Publicat:

O furtună de zăpadă a lovit Grecia, cu ninsori abundente şi vânturi puternice, zonele cele mai afectate fiind cele din nordul şi centrul ţării, relatează dpa, potrivit agerpres.

Zăpada a acoperit, de asemenea, Acropola din Atena, însă nu pentru mult timp, temperaturile situându-se în capitală în jurul valorii de zero grade Celsius, a raportat luni televiziunea publică ERT.


Citește și: Din ce în ce mai puțini americani se infectează cu coronavirus

În nordul ţării însă, temperaturile au scăzut la – 15 grade Celsius în cursul nopţii şi majoritatea curselor cu feribotul au fost anulate din cauza vânturilor puternice, a anunţat Garda de coastă elenă.

Insulele Sporade, situate în nord-vestul Marii Egee, au fost afectate de o întrerupere de electricitate după ce arbori s-au prăbuşit peste liniile de înaltă tensiune care făceau legătura cu continentul, a raportat televiziunea.

Citește și: SUA condamnă uciderea turcilor de militanții PKK

Autostrada dintre Atena şi Salonic a fost închisă circulaţiei în două zone la nord de capitală din cauza gheţii, a declarat poliţia rutieră, care a anunţat de asemenea că pe majoritatea drumurilor din centrul şi nordul Greciei accesul este permis doar vehiculelor echipate cu lanţuri de zăpadă.

Serviciul de Meteorologie din Grecia (EMY) a estimat că “vârful” valului de frig va fi atins marţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.