Grecia: Alexis Tsipras promite “renaşterea” ţării sale după opt ani de austeritate

Publicat:

Premierul grec, Alexis Tsipras, a promis sâmbătă să reducă impozitele şi să majoreze salariul minim pentru a sprijini relansarea economică şi a demara “renaşterea” ţării sale după opt ani de austeritate, comentează AFP, potrivit agerpres.

“Ştim că avem puterea şi cunoştinţele necesare pentru a imagina şi realiza renaşterea ţării noastre”, a declarat şeful guvernului elen la Târgul internaţional de la Salonic (nord), unde tradiţional este anunţată în fiecare an politica economică a guvernului.


Citește și : Discuţiile de pace privind războiul din Yemen au eşuat; liderul rebelilor îndeamnă la „rezistenţă”

“Salarii mai mari, reglementarea pieţei muncii şi respectarea dreptului muncii sunt o condiţie prealabilă pentru creştere”, a declarat liderul de stânga.

“Economia Greciei este stabilizată. Suntem o ţară normală în prezent”, a spus el.

Cu “mai puţin” de 3,5 miliarde de euro marjă de manevră bugetară, Alexis Tspiras s-a angajat să reducă taxele asupra proprietăţilor şi vânzărilor, să majoreze veniturile a sute de mii de agricultori şi greci din clasa mijlocie şi să reconsidere reducerea nivelului pensiilor decisă la începutul anului cu creditorii internaţionali.

Impozitul pentru societăţi va fi redus progresiv de la 29% la 25% până în 2022, a promis el.

Citește și : Iranul execută trei kurzi acuzați de atacuri împotriva civililor și a forțelor de securitate

“Este minimul pe care îl putem face pentru a vindeca rănile, reduce greutăţile şi crea o dinamică de creştere în economia Greciei”, a declarat Alexis Tsipras, subliniind că măsurile sunt “conforme cu cadrul” convenit cu creditorii.

Înainte de discursul premierului Alexis Tsipras, peste 16.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Salonic împotriva unui proiect de acord privind numele Macedoniei vecine şi împotriva politicii economice a guvernului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.