Grecia anunţă uciderea a şase civili din minoritatea greacă în urma bombardamentelor ruseşti în apropiere de Mariupol

Publicat:

Grecia a anunţat sâmbătă că şase civili din minoritatea greacă au fost ucişi şi alţi şase răniţi în urma bombardamentelor ruseşti în apropiere de Mariupol, în Ucraina, şi că l-a convocat luni pe ambasadorul Rusiei la Ministerul de Externe, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.   

Bombardamentele au avut loc la periferia satelor Sartana şi Bugas, iar unul dintre cei răniţi este un copil, a precizat Ministerul de Externe.


Citește și: O rachetă rusească a lovit o clădire rezidențială din centrul Kievului

Într-un comunicat în care a condamnat atacul, ministerul a adăugat că şeful diplomaţiei elene, Nikos Dendias, a menţionat protecţia a peste 100.000 de greci care trăiesc în Ucraina, în cadrul unei întâlniri cu omologul său rus Serghei Lavrov, cu câteva zile înainte de începerea ofensivei ruseşti.

Într-un comunicat, ambasada Rusiei la Atena şi-a exprimat sâmbătă ”profunda tristeţe” faţă de aceste decese, dar a precizat că Rusia viza ”exclusiv” obiective militare din Ucraina.

”Noi nu bombardăm zone populate şi sate, nici infrastructuri politice sau culturale”, a dat asigurări ambasada, adăugând că armata ucraineană şi ”escadroanele naziştilor naţionalişti sunt cunoscute de ani de zile că lovesc civili”.

”Avertizăm împotriva posibilităţii ca regimul de la Kiev să se folosească de comunităţile etnice greceşti şi de alte comunităţi care trăiesc în Ucraina pentru a provoca reacţii antiruseşti în străinătate”, a adăugat ambasada.

Vineri, Grecia şi-a închis ambasada la Kiev, dar şi-a sporit prezenţa consulară la Mariupol, unde prezenţa unei comunităţi greceşti datează din secolul al XVIII-lea.

Citește și : O coloană de circa o sută de blindate ruseşti avansează în direcţia Kievului din regiunea Vişgorod

În ciuda legăturilor sale istorice cu Rusia, Grecia a condamnat atacul rusesc şi a susţinut sancţiunile împotriva Moscovei.

Forţele ruse au bombardat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, oraşele ucrainene cu artilerie şi rachete de croazieră, dar capitala Kiev a rămas sub controlul ucrainenilor.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Supărări după ceremonia Jocurilor Olimpice. Politicienii de extremă dreaptă susţin că a fost „woke” şi o insultă la adresa creștinismului

Supărări după ceremonia Jocurilor Olimpice. Politicienii de extremă dreaptă susţin că a fost „woke” şi o insultă la adresa creștinismului Ceremonia de deschidere a Jocurilor...

FSB susţine că a dejucat o serie de atacuri militante în sudul Rusiei

FSB susţine că a dejucat o serie de atacuri militante în sudul Rusiei Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat sâmbătă că a...

La 58 de ani și-a îndeplinit visul din copilărie și a ajuns la Jocurile Olimpice: „Bunicuța tenisului de masă” reprezintă Chile la Paris 2024

La 58 de ani și-a îndeplinit visul din copilărie și a ajuns la Jocurile Olimpice: „Bunicuța tenisului de masă” reprezintă Chile la Paris 2024 Zhiying...

Un misterios complot ucrainean a pus Moscova pe jar: Apel rar din partea Rusiei către Pentagon

Un misterios complot ucrainean a pus Moscova pe jar: Apel rar din partea Rusiei către Pentagon La începutul acestei luni, şeful Pentagonului, Lloyd Austin. a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.