X

Grecia : Captură de 1,3 tone de cannabis la sud-est de Creta

Paza de coastă a Greciei a confiscat circa 1,3 tone de cannabis după interceptarea unui vas de pescuit sub pavilion străin, în largul insulei Creta, au anunţat duminică autorităţile citate de Reuters.

Captura a fost rezultatul unei operaţiuni de trei zile lansate după ce autorităţile din Grecia au fost anunţate de serviciile vamale franceze că la sud-est de Creta navighează o navă suspectă care ar putea transporta o încărcătură ilegală, potrivit agerpres.

La operaţiune au luat parte patru nave ale pazei de coastă şi două avioane, între care unul agenţiei europene Frontex. Vasul suspect, Celine Star, care venea din Siria şi se îndrepta către un port european neprecizat, a încercat fără succes să se îndepărteze şi a fost escortat până în portul cretan Ierapetra, unde în urma verificărilor s-a găsit încărcătura ascunsă de cannabis, în valoare de circa 15 milioane de euro. Căpitanul şi cei patru membri ai echipajului au fost arestaţi.

Citește și : Italia : S-au deschis urnele de vot pentru scrutinul legislativ. Alianța lui Berlusconi favorită

Joi, parlamentul grec a legalizat producţia de cannabis în scop terapeutic şi de produse farmaceutice derivate. Într-o ţară în care utilizarea recreativă a cannabisului rămâne interzisă, textul de lege prevede condiţii stricte pentru cultura acestei plante şi fabricarea de produse farmaceutice derivate.

Tags: cannabisFrontexgreciapavilionpaza de coastăvas de pescuit
Categorii: Diaspora