X

Grecia confirmă primul caz de coronavirus printre refugiaţi

Grecia a confirmat marţi primul caz de coronavirus în rândul refugiaţilor, după ce o femeie cu vârstă sub 30 de ani a fost transferată să nască la un spital din Atena, unde s-a descoperit că prezenta simptomele virusului şi a fost testată, transmite agenţia EFE, scrie agerpres.

Nu este clar dacă ea a contractat virusul în tabăra de refugiaţi unde a stat sau în spital după internare. Partenerul ei şi un prieten identificat printre contacţi au rezultat negativ la testul pentru coronavirus. Bebeluşul ei a fost testat marţi şi se aşteaptă rezultatul. Între timp continuă ancheta epidemiologică pentru găsirea tuturor contacţilor femeii.

Citește și : Cehia pune la punct un sistem informatic pentru limitarea pandemiei de COVID-19

În faţa riscului răspândirii coronavirusului în taberele de migranţi, organizaţiile umanitare şi instituţiile europene au cerut guvernului grec evacuarea taberelor de refugiaţi suprapopulate şi insalubre, în special a celor din insulele Mării Egee.

”Dacă guvernul (grec) doreşte într-adevăr să prevină transmiterea COVID-19 şi a altor boli printre migranţi şi solicitanţi de azil, va trebui să extindă testarea, să ofere mai multe corturi, grupuri sanitare suficiente, apă şi săpun, şi alte intervenţii preventive”, a declarat un reprezentant al Human Rights Watch.

Tags: anchetaatenacoronaviruscovid-19greciamigranti
Categorii: Diaspora