X

Grecia : Gruparea ”Organizaţia de autoapărare revoluţionară” a revendicat atacul din fața sediului partidului Mişcarea Socialistă Panelenă

Gruparea ”Organizaţia de autoapărare revoluţionară” din Grecia a revendicat joi tirurile cu armă care au fost trase la începutul lui noiembrie împotriva poliţiştilor aflaţi în exerciţiul funcţiunii în faţa sediului partidului Mişcarea Socialistă Panelenă (PASOK), fără să se înregistreze victime, relatează agerpres .

Apărută în iulie 2014, când a revendicat focurile de armă trase împotriva Ambasadei Mexicului din Atena, gruparea de extremă stânga a fost desemnată de către poliţie ca fiind responsabilă de atacul din faţa sediului PASOK pe baza expertizei balistice. Ea a semnat acţiunea într-un text-fluviu publicat pe site-ul Indymedia, cum a procedat şi cu precedentele sale revendicări.

Gruparea a indicat că a acţionat pentru a contracara ”terorismul de stat’, vizând forţele speciale care asigură paza la intrarea în sediului PASOK şi pe care le consideră ”instrumente” ale represiunii statale.

Citește și : Google îl celebrează pe scriitorul nigerian Chinua Achebe cu un nou Doodle

Această grupare a revendicat în noiembrie 2016 un atentat cu grenadă împotriva Ambasadei Franţei la Atena, în care a fost rănit uşor un poliţist grec aflat de asemenea în exerciţiul funcţiunii.

Puşca de asalt AK-47 utilizată în ultimul atac a fost folosită deja împotriva Ambasadei Mexicului şi în alte două atentate împotriva sediului PASOK în mai 2014 şi în ianuarie 2017.

Sediul PASOK, situat în cartierul contestatar Exarchia, este de asemenea în mod constant ţintă a unor atacuri cu cocteiluri Molotov imputate mişcării anarhiste.

Sediul partidului PASOK, a treia forţă parlamentară din Grecia, a fost atacat în timp ce lansa alegerile primare pentru o nouă conducere, acţiune descrisă drept ”show” de către mişcarea extremistă.

Tags: Ambasadei Mexiculuiatenacocteiluri MolotovExarchiagreciaMişcarea Socialistă Panelenă
Categorii: Diaspora