X

Grecia impune vaccinarea obligatorie anticovid a personalului medical

Grecia, care se confruntă cu o intensificare a cazurilor de covid-19, urmează să anunţe săptămâna viitoare obligativitatea vaccinării anumitor categorii profesionale, inclusiv a personalului medical, anunţă joi Guvernul, relatează Reuters, scrie news.ro

Comitetul grec de bioetică recomanda săptămâna trecută vaccinarea obligatorie a personalului medical şi din aziluri, ca pe o ”măsură de ultim recurs”, în funcţie de un calendar specific, în cazul în care eforturile din campania de vaccinare nu dau roade.

Citește și : Ultimele declaraţii ale lui Dominic Raab ÎNGRIJOREAZĂ Kremlinul

”Guvernul (…) dispune recomandarea Comitetului Naţional grec de Bioetică cu privire la vaccinarea obligatorie a unor grupuri profesionale specifice”, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, opurtătoare de cuvânt a Guvernului, Aristotelia Peloni.

Decizii în acest sens urmează să fie anunţate săptămâna viitoare, a precizat ea.

Autorităţile elene au reimpus joi restricţii în restaurante, baruri şi discoteci – prin care nu mai autorizează ca clienţii să se aşeze la masă.

Citește și : Autorităţile iraniene se scuză pentru desele pene de curent din toată ţara

Abia 38% dintre grecii eligibili să fie vaccinaţi au fost vaccinaţăi cu două doze de vaccin împotriva covid-19.

Guvernul a anunţat măsuri de încurajarea vaccinării anticovid, constând în cecuri-cadou în vaoare de 150 de euro destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, cu speranţa de a vaccina 70% din populaţie până în toamnă.

Tags: Aristotelia Pelonicovid-19greciavaccin
Categorii: Diaspora