X

Grecia: Incendiile au fost provocate de NEGLIJENȚĂ, dar există şi date legate de foc pus deliberat (raport)

Incendiile din Grecia, soldate cu moartea a 87 de persoane, au fost provocate de neglijenţă, după ce cel mai probabil un locuitor din zonă a vrut să dea foc unor crengi, dar în două puncte este vorba şi despre foc pus deliberat, conform unui raport al Departamentului de pompieri, citat de ekathimerini.com, potrivit news.ro .

Deşi oficiali ai guvernului din Grecia au afirmat că în spatele incendiilor de vegetaţie s-ar putea afla piromani, o investigaţie a departamentului de incendiere al Pompierilor Eleni (DAEE) a concluzionat că într-un caz neglijenţa este cauza incendiilor, scrie ekathimerini.com

Citește și : Viktor Orban spune că „nu vrea o Uniune Europeană condusă de Franţa”

DAEE a informat că investigaţia sa în Daou Pendeli, unde a început incendiul, arată că cel mai probabil a început din cauza unei singure persoane, un rezident, care a aprins un foc pentru a arde lemne şi crengi. Conform unei surse, autorităţile cunosc identitatea persoanei.

De asemenea, aceeaşi sursă a afirmat că suspectul a încercat să ascundă dovezile şi a acoperit zona pe care a ars-o, cu pietre, folosind apoi cantităţi mari de apă pentru a înlătura rămăşiţele de lemn şi crengi.

Totuşi, investigaţia a arătat că două incendii separate care au început luni noaptea pe o stradă rurală ar fi fost cauzate de un piroman. Martorii ar fi declarat că au văzut un individ care ar fi declanşat cele două incendii.

Citește și : James Mattis: SUA nu au adoptat o politică în sensul schimbării regimului din Iran

Ministrul Apărării din Grecia, Panos Kammenos, a declarat anterior că una dintre cauzele incendiilor violente este construirea ilegală a imobilelor. El a afirmat că oamenii au construit case în zonele împădurite, ceea ce este ilegal şi, drept urmare, căile de evacuare au fost blocate.

De asemenea, prim-ministrul grec, Alexis Tsipras, a declarat că există informaţii care arată că focul a fost provocat.

Tags: Alexis TsiprasfocgreciaincendiineglijenţăPanos Kammenos
Categorii: Diaspora