X

Grecia își REDESCHIDE școlile primare și grădinițele

Şcolile primare şi grădiniţele s-au redeschis luni în Grecia după două luni de la închidere a acestora din cauza pandemiei de COVID-19, însă lockdown-ul impus pe 7 noiembrie va continua până cel puţin pe 18 ianuarie, a anunţat guvernul elen, relatează AFP, potrivit agerpres.

Peste 850.000 de elevi, cu vârste sub doisprezece ani, s-au întors la şcoli, închise din 16 noiembrie, la o săptămână după măsurile restrictive impuse pentru limitarea propagării celui de-al doilea val al epidemiei în ţară, mult mai virulent decât cel din primăvară.

Citește și: Petrecăreții care au sfidat pandemia, AMENDAȚI drastic la o petrecere din Belgia

Cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, Grecia a înregistrat până în prezent 5.260 de decese asociate COVID-19, dintre care peste 4.000 în ultimele două luni.

“Situaţia epidemiologică din ţară s-a îmbunătăţit comparativ cu începutul lunii decembrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Christos Tarantilis, în cadrul unei conferinţe de presă.

În timp ce “numărul infecţiilor s-a redus, presiunea asupra serviciilor sanitare persistă”, a subliniat el.

Vineri, guvernul de la Atena a anunţat prelungirea cu o săptămână a lockdown-ului – iniţial programat să se încheie luni – redeschiderea luni a şcolilor primare şi continuarea învăţământului de la distanţă pentru colegii, licee şi universităţi.

Citește și: Un an de la primul deces de coronavirus, anunțat oficial de China

“Deşi situaţia din Grecia este mai bună în comparaţie cu alte ţări europene, pandemia este un fenomen dinamic şi deciziile pentru a face faţă acesteia (…) sunt luate pas cu pas, ţinând cont de protejarea sănătăţii publice şi a vieţii umane”, a declarat Christos Tarantilis.

La fel ca ţările membre ale Uniunii Europene, Grecia a început campania de vaccinare pe 27 decembrie, guvernul promiţând iniţial vaccinarea a două milioane de persoane pe lună, a personalului medical şi a rezidenţilor din casele de bătrâni cu prioritate.

Tags: atenaChristos Tarantiliscoronaviruscovid-19grădiniţegreciascoli
Categorii: Diaspora