X

Grecia mută migranţii din taberele de pe insule de teama COVID-19

Grecia va transfera 2.380 de migranţi din taberele supraaglomerate de pe insule pe continent, într-o tentativă de a preveni răspândirea COVID-19, a declarat joi ministrul migraţiei, Notis Mitarakis, citat de DPA, scrie agerpres.

Autorităţile vor încerca iniţial să mute familiile şi grupurile vulnerabile – cei în vârstă şi cei bolnavi – în alte tabere, dar şi în hoteluri şi locuinţe pregătite pentru ei.

Citește și : Bilanțul epidemiei de COVID-19 în Spania

Începând după Paştele ortodox de duminică, autorităţile vor transfera persoanele în grupuri mici în următoarele două săptămâni, a spus Mitarakis.

“Vrem să protejăm oamenii din tabere şi populaţia din insule de pandemie”, a adăugat el într-un comunicat.

Nu au fost depistate până acum cazuri de COVID-19 în taberele din insulele din Marea Egee, dar pare să fie doar o chestiune de timp, a declarat Dimitris Patestos, un reprezentant al Medici fără Frontiere pe insula Lesbos.

După declanşarea epidemiei de COVID-19, Grecia a intensificat controalele medicale pe insule, a mobilizat personal suplimentar şi a instalat unităţi de izolare, limitând în acelaşi timp deplasarea migranţilor în tabere.

Citește și : Ungaria prelungeşte până la 25 aprilie restricţiile introduse la nivel naţional

Toţi noi migranţii care ajung în tabere trec printr-o perioadă de carantină obligatorie de două săptămâni.

Afluxul de persoane pe insule s-a diminuat între timp semnificativ, iar autorităţile au transferat deja sute de oameni pe continent, aşa că populaţia de migranţi şi de solicitanţi de azil din principalele tabere a scăzut de la 42.300 până la 38.000 într-o singură lună.

Tags: covid-19greciamarea egeemigrantiNotis Mitarakis
Categorii: Diaspora