Grecia mută pe continent 3000 de migranți din insula Lesbos

Publicat:

Grecia se pregăteşte să transfere luni pe continent peste 700 de migranţi de pe insula Lesbos şi din fosta tabără Moria de pe această insulă, care a fost distrusă de un incendiu, a relatat postul public ERT preluat de dpa, potrivit agerpres.

Migranţii transferaţi, care urmează să fie îmbarcaţi pe un feribot în cursul serii, au primit azil în Grecia, menţionează ERT.


Citește și: India SARE de 6 milioane de cazuri de coronavirus

Se prevede ca alţi 2300 de migranţi cu statut de refugiat să fie aduşi săptămâna aceasta în Grecia continentală, potrivit aceleiaşi surse.

Ministrul pentru migraţie, Notis Mitarachi, a anunţat anterior că se intenţionează descongestionarea taberei Kara Tepe, unde sunt găzduiţi provizoriu circa 10.000 de oameni după incendiul de la Moria.

Citește și: Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite federale în anul alegerii sale. Reacția președintelui american vine imediat: ‘Fake news’!

Tabăra Moria a fost distrusă la începutul lui septembrie de un incendiu care a lăsat fără adăpost peste 12.000 de refugiaţi şi migranţi. Autorităţile bănuiesc că incendiul a fost declanşat chiar de migranţi, în urma unor dispute privind măsurile de carantină împotriva coronavirusului impuse după ce zeci dintre ei au fost depistaţi ca purtători. Mai mulţi suspecţi au fost reţinuţi şi acuzaţi de incendiere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.