Grecia NU renunţă la despăgubirile de război cerute Germaniei

Publicat:

Guvernul de la Atena şi-a reiterat luni cererea de a începe negocieri cu Germania cu privire la plata ‘reparaţiilor’ pentru daunele produse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la 80 de ani de la invadarea Greciei de către trupele naziste, relatează DPA, potrivit agerpres.

Înaintea marcării acestei date marţi, Ministerul de Externe elen a declarat că problema despăgubirilor este încă în joc din punctul de vedere al Atenei.


Citește și : GATA cu lockdown-urile! UK va trata coronavirusul ca pe o gripă! – Black News

‘Problema rămâne deschisă până când vor fi îndeplinite cerinţele noastre. Aceste cerinţe sunt valide, active şi vor fi reconfirmate prin orice mijloace’, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE grec, Alexandros Papaioannou.

‘Negocierile ar contribui într-un mod foarte pozitiv la promovarea în continuare a relaţiilor greco-germane’, a spus el.

Vechea problemă a revenit în actualitate în 2019, când Grecia a trimis Germaniei o notă diplomatică prin care cerea Berlinului să discute despre reparaţii cu Atena. Parlamentul solicitase aceasta guvernului grec – condus la acea vreme de premierul de stânga Alexis Tsipras.

Actualul guvern condus de conservatorul Kyriakos Mitsotakis a reafirmat în ianuarie 2020 că problema reparaţiilor de război rămâne deschisă.

Trupele naziste au invadat Grecia şi Iugoslavia la 6 aprilie 1941. Până în 1944, Waffen-SS şi Wehrmacht-ul au comis numeroase masacre în Grecia. Zeci de mii de civili greci au fost ucişi în timpul războiului.

Citeşte şi:Italienii se vaccinează în biserici şi muzee – Black News

O comisie a parlamentului grec a calculat valoarea prejudiciilor de război cauzate de Germania la 289 miliarde de euro (339 miliarde de dolari), inclusiv un împrumut pe care Grecia a fost forţată să îl acorde Băncii Centrale germane în 1942 şi despre care susţine că nu a fost rambursat.

Guvernul german consideră problema reparaţiilor rezolvată prin aşa-numitul Tratat ‘2 plus 4’, semnat între cele două Germanii la reunificare în 1990 şi Aliaţi, documentul stipulând că noua Germanie nu va trebui să plătească alte despăgubiri. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.