X

Grecia prelungește până la sfârşitul lunii august măsurile de izolare în taberele de migranţi

Grecia a anunţat vineri o prelungire până la sfârşitul lunii august a izolării impuse migranţilor din taberele supraaglomerate de pe teritoriul său, măsură luată în contextul în care numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus este în creştere în ţară, relatează AFP, scrie agerpres.

Izolarea taberelor, care a intrat în vigoare la 21 martie, va fi prelungită până la 31 august ”pentru a preveni apariţia şi răspândirea cazurilor de coronavirus”, a anunţat Ministerul Migraţiei.

Citește și : Argentina va prelungi măsurile de izolare până la 16 august

Grecia, cu 203 de decese cauzate de COVID -19, nu a fost la fel de grav afectată ca şi alte ţări europene şi nu s-a înregistrat niciun deces în taberele de migranţi.

Dar prezenţa a peste 26.000 de solicitanţi de azil în tabere, cu o capacitate de primire de cel puţin 6.100 de locuri, situate pe cele cinci insule de la Marea Egee, a fost o sursă de tensiune cu populaţia locală.

Redeschiderea aeroporturilor şi a frontierelor elene pentru turiştii străini, precum şi ridicarea restricţiilor impuse în cadrul izolării populaţiei sunt însoţite de o creştere a numărului de cazuri.

Citește și : Cererile pentru paşapoarte secundare acordate pentru sume mari, în creştere, în contextul pandemiei

Începând cu 1 iulie, au fost înregistrate peste 340 de cazuri confirmate în rândul celor aproape 1,3 milioane de călători care au intrat în Grecia, a declarat marţi protecţia civilă.

Marţi, Grecia a anunţat că purtarea măştii va fi obligatorie în magazine, bănci, servicii publice şi în aproape toate spaţiile închise, ca răspuns la reapariţia cazurilor de infecţii cu noul coronavirus.

Tags: coronaviruscovid-19greciamarea egeemigranti
Categorii: Diaspora