Grecia prelungește restricţiile cu cel puţin o săptămână

Publicat:

Noile restricţii pentru combaterea COVID-19, în vigoare în Grecia de la începutul lunii, vor fi prelungite, a anunţat miercuri guvernul grec, informează dpa, potrivit agerpres.

Restricţiile urmează să rămână în vigoare încă cel puţin o săptămână după data limită prevăzută iniţial, de 16 ianuarie.


Citește și : Suedeza Alice Bah Kuhnke, candidata Verzilor la funcţia de preşedinte al Parlamentului European

Restaurantele, barurile şi pub-urile vor trebui să închidă la miezul nopţii, iar clienţii nu au voie să stea în picioare şi trebuie serviţi la masă, în timp ce muzica este interzisă.

Pentru meciurile de fotbal, stadioanele vor putea fi pline la numai 10% din capacitate.

Persoanele care vor dori să viziteze apropiaţi la căminele de bătrâni şi spitale vor trebui să prezinte un test PCR negativ.

În supermarketuri şi în transportul public din Grecia este obligatoriu să se poarte mască FFP2. De asemenea, doar persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală vor putea avea acces în magazinele neesenţiale.

Citește și : Borrell: Rusia vrea sa facă UE IRELEVANTĂ şi să provoace tensiuni între Bruxelles si SUA

Numărul de noi contaminări, în special în contextul răspândirii variantei Omicron, rămâne unul ridicat în Grecia. Mai devreme săptămâna aceasta, peste 25.000 de elevi şi profesori au fost testaţi pozitiv după ce s-au întors din vacanţa de Crăciun.

În ultimele 24 de ore, în Grecia au fost înregistrate 24,246 de noi contaminări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.