X

Grecia: Premierul Tsipras va anunța o serie de modificări fiscale

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, urmează să anunțe marți o serie de „măsuri de relaxare” în domeniul pensiilor și fiscalității, cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor europarlamentare, informează Reuters, scrie mediafax.

Grecia a încheiat anul trecut al treilea plan de asistență financiară negociat cu comunitatea internațională și, de atunci, a reușit să își depășească țintele fiscal-bugetare agreate cu creditorii, ceea ce îi permite Guvernului să ia astfel de măsuri în an electoral.

Citește și : Alegerile legislatine din Danemarca vor avea loc pe 5 iunie

Tsipras și mai mulți oficiali din Ministerul de Finanțe vor face declarații de presă la ora 19:00 (19:00, ora României). Momentan nu au fost făcute publice alte detalii despre măsurile ce urmează a fi anunțate, însă potrivit presei din Grecia, acestea ar putea consta în beneficii permanente pentru pensionari, dar și reduceri de taxe pentru cei cu venituri reduse.

Luni, Guvernul a trimis Parlamentului un proiect de amnistie fiscală care vizează persoanele cu restanțe la plata contribuțiilor sociale.

Mandatul lui Alexis Tsipras în fruntea Guvernului se încheie în octombrie. Partidul său, Syriza, urmărește să câștige alegerile europarlamentare de anul acesta, care se vor desfășura în Grecia pe 26 mai, în același timp cu alegerile locale.

Citește și : Familiile victimelor accidentului de avion de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova vor primi câte 135.000 de dolari

Tags: Alexis Tsipraseuroparlamentaregreciamodificări fiscaleSyriza
Categorii: Diaspora