Grecia redeschide plajele private şi muzeele

Publicat:

Plajele private se redeschid sâmbătă, iar muzeele săptămâna viitoare, au anunţat vineri oficiali din domeniul sănătăţii din Grecia, ţară care se pregăteşte pentru deschiderea sezonului turistic pe 15 mai, transmite AFP, potrivit agerpres.

Muzeele se vor deschide pe 14 mai, cinematografele în aer liber pe 21 mai, cu capacitate redusă, iar teatrele pe 28 mai.


Citește și : SOS Satele Copiilor anchetează abuzurile sexuale în structurile sale din Africa şi Asia

În luna aprilie, guvernul de la Atena a început să relaxeze măsurile restrictive impuse în luna noiembrie, permiţând redeschiderea majorităţii magazinelor care fac comerţ cu amănuntul, cu excepţia centrelor comerciale.

Terasele cafenelelor şi restaurantelor au putut fi redeschise pe 3 mai.

Cu toate acestea, profesioniştii din domeniul turismului nu se aşteaptă la sosiri masive ale turiştilor străini până în luna iulie.

În luna aprilie, obligaţia carantinării a fost ridicată pentru călătorii vaccinaţi sau testaţi provenind din ţările Uniunii Europene şi din alte câteva ţări, precum Regatul Unit şi Statele Unite.

Grecia a fost puternic afectată de cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, majoritatea celor peste 10.000 de decese fiind înregistrate în ultimele luni.

Citește și : Bundestagul aprobă înfiinţarea Fundaţiei Helmut Kohl

În total, au fost înregistrate peste 350.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Grecia, o ţară cu 10.8 milioane de locuitori.

Până în prezent, au fost realizate peste 3.4 milioane de vaccinări şi peste un milion de persoane au primit a doua doză.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.