Grecia : Şcoli închise şi ambarcaţiuni ancorate în mai multe regiuni ale ţării din cauza vremii severe

Publicat:

Rafalele puternice de vânt, care însoţesc un front atmosferic rece, au continuat să măture Grecia vineri, vremea severă determinând închiderea şcolilor şi ancorarea ambarcaţiunilor în mai multe regiuni ale ţării, relatează agenţia elenă de ştiri AMNA, citată de Xinhua, potrivit agerpres.

Frontul rece care s-a abătut asupra Greciei începând de marţi a perturbat programul de circulaţie al feriboturilor şi trenurilor şi a provocat întreruperi sporadice ale furnizării energiei electrice din cauza arborilor căzuţi pe liniile de înaltă tensiune.


Citește și : Viktor Orban: Din ce în ce mai puţini europeni se nasc şi tot mai mulţi străini sunt importaţi

Autorităţile au dispus închiderea şcolilor în Attica şi în mai multe insule din Marea Egee, ca măsură de precauţie.

Meteorologii au emis avertizări privind evoluţia unui ciclon rar pentru Grecia mediteraneană, care va afecta vineri partea de vest a ţării şi va înainta sâmbătă către zona centrală.

Autorităţile au îndemnat populaţia să rămână vigilentă pentru a nu fi surprinsă de fenomenele de vreme extremă şi au recomandat evitarea călătoriilor nenecesare.

Potrivit prognozelor emise de Observatorul Naţional din Atena, rafalele de vânt ar putea atinge gradul 12 pe scara Beaufort, iar în Marea Egee s-ar putea forma valuri de până la 11 metri înălţime.

Citește și : Indonezia : Tsunami pe insula Sulawesi

Serviciile de urgenţă sunt în alertă de inundaţii, în special în regiunile din Attica, recent afectate de incendii, precizează Xinhua.

“Fenomenele se vor agrava vineri şi se vor propaga în toată ţara, în special în nord”, unde temperatura va scădea până la 10 grade Celsius, mult sub media anuală a acestui anotimp”, au avertizat săptămâna aceasta meteorologii eleni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.