Grecia, sub ‘cupola de foc’: școli și atracții turistice închise. Un turist a fost găsit mort, trei sunt dați dispăruți

Publicat:

Grecia, sub ‘cupola de foc’: școli și atracții turistice închise. Un turist a fost găsit mort, trei sunt dați dispăruți

Destinație de vacanță îndrăgită de numeroși moldoveni, Grecia se confruntă cu temperaturi extreme, dar și cu dispariții. Mai mulți turiști au fost declarați dispăruți, iar, de curând, un altul a fost găsit mort pe o plajă din Mathraki, situată la vest de Corfu, relatează The Guardian, citând presa locală.

Cel care a dat duminică, 16 iunie, peste trupul neînsuflețit al turistului american este un alt bărbat. Turistul american a fost declarat dispărut încă de joi, 13 iunie, de un prieten greco-american.


Ba mai mult, conform sursei citate, turistul american a fost văzut ultima dată marți la o cafenea. Acesta nu era singur, ci însoțit de alte două turiste care au părăsit ulterior insula.

În plus, mai multe cazuri de dispariție au fost semnalate de curând. Ba mai mult, unii dintre turiști și-au pierdut și viața. Unii s-au aventurat în drumeții, fără a ține cont de temperaturile caniculare.

Un altul, de această dată este vorba despre un cetățean olandez de 74 de ani, a fost găsit sâmbătă, zăcând cu fața în jos într-o râpă, la circa 300 de metri de locul în care fusese văzut ultima dată duminica trecută.

Amintim, totodată, că medicul și jurnalistul Michael Mosley, de 67 de ani, a fost găsit mort duminică, 9 iunie, pe insula Symi din Grecia, după ce a fost dat dispărut.

Două turiste franceze nu au mai fost de găsit vineri pe Sikinos, o insulă relativ izolată din Ciclade. Femeile, în vârstă de 64 și 73 de ani, au părăsit hotelurile unde erau cazate pentru a se întâlni.

Un turist, în vârstă de 59 de ani, a fost declarat dispărut de marți, pe insula Amorgos. Potrivit informațiilor făcute publice de sursa citată, individul a pornit într-o drumeție, însă pe o vreme caniculară.

Presa americană l-a identificat pe turistul dispărut ca fiind Albert Calibet, șerif adjunct al comitatului Los Angeles, din Hermosa Beach, California.

Recomandări ale Protecției Civile din Grecia, în caz de vreme extremă și incendii

Protecția împotriva incendiilor: 

  • Evitați arderea ierburilor uscate și a crengilor.
  • Nu folosiți echipamente care generează scântei, precum fierăstraie și aparate de sudură.
  • Evitați utilizarea grătarelor în aer liber și fumatul în zonele împădurite.
  • Nu aruncați țigări aprinse.
  • Arderea câmpurilor este interzisă în perioada de protecție împotriva incendiilor.

Autoprotecția împotriva căldurii: 

  • Stați în locuri răcoroase și umbroase.
  • Folosiți aerul condiționat sau ventilatoare.
  • Evitați munca fizică intensă în medii fierbinți.
  • Consumați mese ușoare, bogate în fructe și legume.
  • Beți multe lichide, evitând alcoolul
  • Acordați atenție specială copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu afecțiuni cronice.

Recomandări pentru condiții meteorologice severe: 

  • Evitați traversarea pârâurilor și râurilor în timpul și după furtuni.
  • Evitați activitățile în aer liber și în zonele de coastă în timpul furtunilor.
  • Securizați obiectele care pot fi luate de vânt.
  • Protejați-vă imediat în caz de grindină.
  • Verificați sistemele de drenaj pentru a preveni blocajele.

Măsuri luate de autorități:

Conform Independent, vremea toridă a făcut ca autoritățile elene să decidă închiderea atracțiilor turistice în această săptămânăm dar și școlile au trebuit să își închidă porțile cu doar câteva zile înainte de începerea vacanței de vară.

În Atena, angajații au fost sfătuiți să evite să desfoșoare activități între orele 12.00 și 17.00, iar persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni cronice au fost sfătuite să rămână în casă.

Temperaturile din întreaga țară au început să scadă vineri, iar meteorologii au anunțat că mercurul din termometre va indica între 31 și 33 de grade Celsius.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci tineri vor face stagii practice alături de echipa instituției prezidențiale

Cinci tineri vor face stagii practice alături de echipa instituției prezidențiale Cinci tineri vor urma stagii plătite în cadrul Aparatului Președintelui. Lilia Tonu, secretarul general...

Radu Albot, în turul trei al calificărilor la Wimbledon

Radu Albot, în turul trei al calificărilor la Wimbledon Tenismenul moldovean Radu Albot a reușit accederea în turul final al calificărilor. Radu a avut nevoie...

Accident grav în raionul Sîngerei: Trei persoane au ajuns la spital

Accident grav în raionul Sîngerei: Trei persoane au ajuns la spital Accident grav în nordul țării. Trei persoane au ajuns la spital după ce două...

Atenție! Se închide parțial bulevardul Moscova

Atenție! Se închide parțial bulevardul Moscova Se impun restricții de circulație în sectorul Râșcani al capitalei. Citește și: Încă o amânare. Guțul este așteptată în instanță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.