Grecia va trimite echipe de salvare în Albania

Publicat:

Grecia a trimis două echipe de salvatori compuse din 41 de pompieri experimentaţi în Albania, lovită marţi dimineaţă de un cutremur cu magnitudinea 6,4, potrivit AFP, srie agerpres.

La scurt timp după producerea seismului, premierul grec Kyriakos Mitsotakis şi-a oferit sprijinul omologului său albanez, Edi Rama, cu prilejul unei convorbiri telefonice, au precizat membri ai cabinetului.


Citește și : Singurul candidat la postul de procuror general al Bulgariei, confirmat în funcţie de preşedinte

“O echipă de 26 de persoane porneşte chiar acum la bordul unui avion militar. O altă echipă formată din 15 persoane, care pleacă din Ioannina (oraş din nordul Greciei), se află deja pe drum spre Albania”, a precizat un ofiţer de pompieri pentru postul public de televiziune grec ERT.

Prim-ministrul grec s-a aflat marţi alături de echipele de pompieri care se pregăteau să plece în Albania. “Un seism puternic a avut loc, este foarte important să fim mereu disponibili ca să ne oferim ajutorul acolo unde este nevoie. Sper că vom ajunge repede şi vom salva vieţi”, a declarat acesta, potrivit unui comunicat din partea biroului său de presă.

Ministrul Afacerilor Externe, Nikos Dendias, urmează să ajungă de asemenea marţi la Tirana pentru a-şi exprima solidaritatea cu ţara vecină.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit marţi dimineaţă în urma puternicului seism cu magnitudinea de 6,4, al cărui epicentru a fost localizat în Marea Adriatică, la o distanţă de 34 de kilometri nord-vest de Tirana. Bilanţul seismului, produs la ora locală 3:54 ( 02:54 GMT), a urcat la 13 morţi şi peste 600 de răniţi.

Citește și : Manifestaţii în întreaga lume împotriva violenţelor la adresa femeilor

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.