Grecii dispun de o platformă online pentru vaccinare anti-COVID

Publicat:

Grecia a lansat luni o platformă online unde cetăţenii se pot înregistra în vederea vaccinării în contextul în care autorităţile pregătesc demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru marele public după o primă etapă în care au fost inoculate grupurile cu prioritate maximă, potrivit Reuters și agerpres.

Asemenea altor ţări europene, Grecia a început luna trecută vaccinarea personalului sanitar din prima linie, precum şi a rezidenţilor vârstnici şi vulnerabili din azilurile de bătrâni după aprobarea de către Uniunea Europeană a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.


Citește și: Twitter ÎNCHIDE 70.000 de conturi legate de QAnon! Facebook blochează sloganul STOP the STEAL

Campania de vaccinare pentru publicul larg va începe din 20 ianuarie, persoanele peste 85 de ani având prioritate.

”Campania de vaccinare a demarat, se desfăşoară constant şi începe să ia viteză”, a precizat într-o informare de presă directoarea Comitetului Naţional pentru Vaccinare, Maria Theodoridou.

Până în prezent, au fost vaccinate circa 49.661 de persoane, echivalentul a 0,46% din populaţia Greciei, iar guvernul intenţionează să imunizeze 220.000 de persoane până la sfârşitul lunii, încercând să atingă ţinta de 70% din cele 11 milioane de locuitori până în iunie.

Loturi suplimentare de vaccinuri de la Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson sunt aşteptate în lunile următoare, le-a declarat reporterilor un oficial din Ministerul Sănătăţii, Marios Themistocleous.

Lansarea de luni a platformei coincide cu decizia autorităţilor de a redeschide grădiniţele şi şcolile primare după două luni de învăţământ online, oficialii avertizând însă că situaţia va fi reevaluată în fiecare săptămână.

Săptămâna trecută, autorităţile au extins unele restricţii anti-COVID-19 până pe 18 ianuarie, inclusiv închiderea temporară a restaurantelor şi a comercianţilor care vând produse neesenţiale.

Citește și: CUTREMUR puternic la granița Rusiei cu Mongolia

Grecia a gestionat relativ bine primul val al pandemiei, dar creşterea numărului de cazuri începând din octombrie a pus sub presiunea sistemul sanitar, afectat de un deceniu de criză financiară, autorităţile fiind nevoite să instituie un al doilea lockdown în noiembrie.

Grecia a raportat până în prezent 145.179 de cazuri de COVID-19 şi 5.302 decese asociate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.