Greenpeace va primi 3 milioane de dolari după o înţelegere cu Rusia, care a reţinut o navă a organizaţiei ecologiste în 2013

Publicat:

Greenpeace va primi 3 milioane de dolari (2,7 milioane de euro) din partea Rusiei în baza unei înţelegeri între statul olandez şi Moscova, a anunţat vineri organizaţia ecologistă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Înţelegerea ar trebui să pună capăt unor bătălii juridice ce durează de ani de zile, ca urmare a reţinerii în 2013 de către autorităţile ruse a unei nave a organizaţiei Greenpeace, Arctic Sunrise, care naviga sub pavilion olandez, şi a arestării a 30 de persoane la bordul navei.


Citește și : Rachetele iraniene ar putea lovi navele de război americane în Golf (responsabil al Gardienilor Revoluţiei)

Agenţi ruşi au reţinut nava Arctic Sunrise în apele internaţionale după un protest faţă de o platformă petrolieră. Persoanele arestate au stat luni de zile în închisori ruseşti şi au fost puse în libertate cu puţin timp înainte de Jocurile Olimpice de la Soci din 2014.

Vineri, Ministerul olandez de Externe a afirmat că a ajuns ”la o soluţie completă şi definitivă”, ale cărei detalii sunt confidenţiale.

O activistă olandeză a Greenpeace, Faiza Oulahsen, care a stat în închisoare în Rusia aproape trei luni în 2013, a calificat înţelegerea ca fiind o veste bună. ”S-a făcut dreptate. Putem încheia acum definitiv acest capitol”, a declarat dna Oulahsen pentru Reuters.

În iulie 2017, o comisie internaţională de arbitraj i-a ordonat Moscovei să-i acorde despăgubiri Olandei de 5,6 milioane de dolari (peste 5 milioane de euro) pentru evenimentele din 2013. Rusia nu a recunoscut deciziile tribunalului.

Ministrul olandez de externe Stef Blok a afirmat într-o scrisoare către parlament că soluţionarea disputei cu Rusia este importantă, ”deoarece Olanda a apărat cu succes importanţa protestului paşnic pe mare, inclusiv în Arctica”.

Citește și : Ultimele zile ale Theresei May în fruntea unui guvern britanic

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.