Grenadier Guards o vor pe Ducesa de Cambridge ca noul lor colonel pentru a-l înlocui pe Prințul Andrew

Publicat:

Se crede că Grenadier Guards vrea ca Kate Middleton să-l înlocuiască pe Prințul Andrew ca noul lor colonel.

Ducele de York și-a pierdut funcția de onoare după ce regina l-a lăsat fără titlul de ASR și afilierile militare și caritabile.


Rolul de colonel a fost returnat Majestății Sale în mod implicit, dar înalții oficiali vor ca ducesa de Cambridge să preia funcția.

Dacă ar prelua acest rol, Kate, în vârstă de 40 de ani, ar fi prima femeie colonel numită din istoria de 366 de ani a regimentului.

O sursă de rang înalt din Grenadier Guards a declarat pentru The Times: „De la sondajul iniţiat în rândul cadrelor militare, tuturor le-ar plăcea să fie Kate.

„Toți admirăm felul în care s-a adaptat și s-a comportat, nu pare să greșească niciodată”.

Se înțelege că Gărzile Grenadier vor ca ducesa de Cambridge să-și asume rolul onorific de colonel după ce Ducele de York a fost deposedat de titlurile militare rămase.

O sursă militară a declarat publicației că numele noului colonel urma să fie anunțat luni, dar a fost amânat.

Sursa a spus că „nu a fost ducesa de Cambridge”, dar a susținut că faptul că anunțul nu a fost făcut înseamnă că „s-au gândit din nou la asta”.

Noul colonel este hotărât de regiment și de Regină, în vârstă de 95 de ani, care a preluat implicit rolul lui Andrew.

Formată în 1656 de regele Carol al II-lea, Gărzile Grenadier au luptat în aproape toate campaniile majore ale armatei britanice, inclusiv în Războiul Napoleonic, Crimeea, Boer, Primul și Al Doilea Război Mondial.

Andrew, în vârstă de 61 de ani, a moștenit rolul onorific al Grenadier Guards de la tatăl său, Ducele de Edinburgh, când s-a retras din viața publică în 2017.

A fost una dintre pozițiile de care s-a agățat când s-a retras pentru prima dată din funcțiile oficiale în 2019.

Dar Andrew și-a pierdut rolul onorific când a fost deposedat de titlurile sale militare, pe fondul unui proces pentru agresiune sexuală introdus de Virginia Giuffre în Statele Unite.

Doamna Giuffre susține că a fost traficată de pedofilii condamnați Jeffrey Epstein și Ghislaine Maxwell pentru a întreține sex cu prințul de trei ori când era adolescentă. Ducele de York neagă vehement acuzațiile.

El trebuie să lupte acum împotriva acuzațiilor de viol și agresiune sexuală în instanțele americane ca cetățean privat.

Între timp, s-a dezvăluit că Andrew și-ar putea pierde protecția poliției non-stop încă de luna viitoare, după ce a fost exilat din poziţia ‘regal de primă linie’.

Surse au spus că o analiză completă a securității sale este efectuată de către Poliția Metropolitană și Ministerul de Interne.

Lui Andrew, care rămâne pe locul al nouălea pe linia de succesiune la tron, i s-a permis până acum să-și păstreze gărzile de corp de poliție, finanțate de contribuabili, la un cost din banii publici de aproximativ 2-3 milioane de lire sterline pe an.

Acest lucru a stârnit o dezbatere publică intensă, în special pentru că nepotul său, Prințul Harry, a fost lipsit de protecția sa de poliție când a demisionat din funcția de regal în 2020 și s-a mutat în Statele Unite.

„Deși nimeni nu va comenta în mod public, aceasta este o problemă care este acum discutată în mod activ de Comitetul Executiv al Royal și VIP al Met”, a declarat o sursă pentru Daily Mail.

‘Situatia [în ceea ce-l priveşte pe Harry] este incomodă și poate determina o decizie mai devreme decât mai târziu. Dacă Harry, care nu mai este un regal care lucrează, nu primește securitate în Marea Britanie, atunci de ce ar trebui să primească Andrew?

Andrew, care locuiește în Royal Lodge cu 30 de camere de pe moșia Queen’s Windsor, va beneficia întotdeauna de protecția non-stop care vine cu locuirea în apropierea unei reședințe regale.

Dar securitatea care îl însoțește departe de moșie este cea care va fi în discuție.

Copiilor săi, Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie, li s-a luat securitatea regală oficială în urmă cu câțiva ani, după indignarea publică după ce s-a aflat că ofițeri britanci îi urmau pe aceştia în mod regulat în călătoriile din străinătate.

Fosta soție a lui Andrew, Sarah, ducesă de York, care încă locuiește cu el, nu a avut oficial nicio garanție finanțată de contribuabili de când au divorțat în 1996.

Alți membri ai familiei regale, inclusiv Prințesa Anne și Prințul Edward, și-au redus securitatea, în timp ce nepoții regali, inclusiv Zara Tindall și Peter Phillips, nu au avut-o niciodată ca adulți.

Nici Poliția Metropolitană, nici Ministerul de Interne nu au comentat la momentul respectiv, şi nici un reprezentant oficial al lui Andrew.

Dai Davies, un fost șef al securității regale de la Scotland Yard, a spus că Andrew ar putea să-și piardă gărzile de corp: „Este un pas mare, deși riscul probabil este mic și ar exista argumente puternice de făcut că nu are nevoie”. PPO” [personal protection officer] statut de care nu mai beneficaiză de când nu mai este un regal lucrător.’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor Un bărbat a murit, după ce a fost strivit...

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, sfatul specialiștilor este să eviți dietele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.