X

Greșeala frecventă a șoferilor pe timp de vară. Tactica recomandată de a folosi aerul condiționat pentru a consuma mai puțin

Greșeala frecventă a șoferilor pe timp de vară. Tactica recomandată de a folosi aerul condiționat pentru a consuma mai puțin

Există un obicei greșit pe care îl fac majoritatea oamenilor. Cei mai mulți șoferi nu pot pleca la drum vara fără aer condiționat. Experții au explicat pentru The Sun care este tactica recomandată de a folosi aerul condiționat pentru a plăti mai puțin, dar și pentru a nu inhala particule dăunătoare, potrivit Digi24.

Experții au revăzut mai multe cercetări, iar concluzia este că, pe timp de vară, șoferii ar trebui să aștepte câteva minute din momentul în care pornesc motorul, înainte de a deschide sistemul de aer condiționat.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Dacă mașina a stat ore întregi la soare, materialele plastice din interior eliberează milioane de microparticule dăunătoare. Astfel, de îndată ce intrați în mașină, ideal este să deschideți geamurile și să faceți primii kilometri cu geamurile deschise. Prin deschiderea imediată a aerului condiționat, aerul care iese din orificiile de ventilație accelerează procesul de inhalare a acestor microparticule periculoase, care includ chiar și vapori de combustibil.

Greșeală făcută des în momentul în care e pornit aerul condiționat

Totodată, potrivit The Sun, experții au explicat că șoferii pot economisi bani prin sincronizarea adecvată a aerului condiționat. „Deși s-ar putea să plănuiți să reglați aerul condiționat la maxim atunci când conduceți vara, acesta poate fi o adevărată pierdere de combustibil”, a explicat acesta.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Activarea imediată a aerului condiționat crește presiunile primite de motor, precum și presiunile pe bateria care cu câteva momente mai devreme fusese încărcată cu sarcina de a furniza energie electrică pentru pornirea motorului. Totodată, dacă lăsați aerului condiționat pornit tot timpul, s-a observat că în timp bateria își pierde din capacitate la fiecare pornire a motorului.În cele din urmă, dorința de a răci cabina are efect asupra consumului de combustibil.

În primele momente de funcționare a motorului, dacă sistemul de aer condiționat este deschis, consumul crește cu 25%. Iar când motorul merge la ralanti, consumul scade drastic.

 

 

 

Tags: aerul condiționatsoaresofervara
Diverse