Greta Thunberg A AJUNS la Lisabona – VIDEO

Publicat:

Tânăra activistă de mediu suedeză Greta Thunberg, reprezentată a luptei împotriva încălzirii globale care refuză să călătorească cu avionul, a sosit marţi la Lisabona după ce a traversat Atlanticul la bordul unui catamaran, relatează dpa, potrivit agerpres.

‘Pare că este ireal. Bineînţeles că sunt foarte fericită să ajung din nou pe uscat’, a declarat ea pentru cotidianul suedez Dagens Nyheter, cu puţin timp înainte de a debarca.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la Jakarta! Doi oameni au fost răniţi – FOTO

Adolescenta de 16 ani urmează să meargă la Madrid pentru a participa la cea de-a 25-a Conferinţă ONU asupra Climei care a început luni. Summitul urmează să se încheie pe 13 decembrie.

Greta Thunberg a traversat prima oară Oceanul Atlantic la bordul unui iaht cu zero emisii poluante pentru a merge la summitul ONU asupra climei din septembrie de la New York şi la Conferinţa ONU asupra Climei (COP25) care fusese iniţial programată să aibă loc în Chile. Însă, ţara latino-americană a renunţat să mai găzduiască această reuniune din cauza protestelor violente, soldate cu circa 20 de morţi, summitul fiind mutat în Spania.

Citeşte şi: SUA ameninţă Franţa cu noi taxe vamale

Ea a trebuit astfel să se întoarcă în Europa la bordul unui catamaran de 15 metri numit ‘La Vagabonde’, care a plecat pe 13 noiembrie din Hampton, Virginia (estul SUA).

Summitul asupra Climei, care ar trebui să pună bazele unei noi etape de acţiune climatică, a început luni la Madrid în prezenţa a 50 de şefi de stat sau de guvern şi a reprezentanţilor principalelor organisme internaţionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.